Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

vrijdag, 18 september 2020 19:52

HEBO bestaat 40 jaar!

HEBO bestaat 40 jaar. En ondanks dat Norbert het complete feestweekend heeft moeten annuleren, hebben we er als personeel wél aandacht aan geschonken.
En dat had hij niet verwacht. Hij werd compleet door ons verrast en dat werd gewaardeerd. En dat verrassen gaan we nóg een keer doen, door een artikel te laten plaatsen op WegdamNieuws.

Marinus Kuipers was een ondernemende man. Nadat hij zijn bruidsmodeatelier Très Chic had opgericht en later ook met Bouwbedrijf Hengevelde was gestart heeft hij in 1980 vanuit het bouwbedrijf een (prefab) kozijnenfabriek opgericht: HEBO Kozijnen.
Inmiddels zijn we 40 jaar verder. Jaren waarin HEBO in alle opzichten flink is gegroeid. Nadat eind jaren ’80 zoon Norbert Kuipers in de zaak kwam werken, heeft Marinus zijn HEBO medio jaren ’90 volledig aan hem overgedragen. Norbert heeft de groei nog wat verder uitgebreid. En dat is inmiddels te zien aan zowel de Eeftinkstraat als aan Het Wegdam, waar de laatste jaren heel wat extra productie-, kantoor- en opslagruimte is verrezen.
Afgelopen december kondigde Norbert Kuipers een ‘jubileumjaar’ aan bij zijn personeel. Want 40 jaar HEBO, dat laat je niet zomaar voorbijgaan. Daarnaast werd er volop gebouwd aan een nieuw kantoorpand dat een grootse opening verdiende. En dus werden er feesten gepland voor 18 en 19 september, een Open Bedrijvendag zou op 20 september 2020 gehouden worden. Een weekend om nooit te vergeten, dat zou het worden.
En toen kwam het Coronavirus en heeft Norbert Kuipers moeten besluiten alle festiviteiten te annuleren. Een flinke domper, maar het kon nu eenmaal niet anders in deze coronatijd.
Desondanks bestaat HEBO nu wél 40 jaar. En dat wil het personeel niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben zij gemeend om de familie Kuipers en daarmee het bedrijf HEBO een blijvend geschenk aan te bieden in de vorm van een klok met daarop de beeltenissen van zowel directeur Norbert Kuipers als zijn vader - en HEBO oprichter - Marinus Kuipers.

zaterdag, 19 september 2020 07:10

W.V.V.’34: We gaan beginnen!

Bekervoetbal: Leuk. Oefenwedstrijden: prima. Maar zondag gaat het om het eggie! Zondag komt vv Reutum op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021. De resultaten waren in ieder geval wat de uitslagen betreft wisselvallig. In ieder geval, als de wedstrijd in de Tukkercup tegen Barbaros de graadmeter is dan wordt het nog smullen dit seizoen voor het Wegdamse publiek.

Gijs Pierik: “Ja zondag begint het voor het eggie. We hebben zoals je al vermeldde een wisselende voorbereiding achter de rug. De laatste twee bekerwedstrijden waren qua resultaat teleurstellend. Echter, tegen Reunie creëerden we genoeg kansen met mooie aanvallen, alleen dan moet die bal er wel in. Daarnaast hebben we goede resultaten gehaald met goed voetbal tegen Bornebroek en Barbaros. Maar; al met al is er genoeg ruimte voor verbetering.
Het wisselvallige kan ook wel te maken hebben met het aantal afwezigen dat we momenteel hebben. Waar we de voorbereiding begonnen met een fitte selectie (op Hamoudi en Stan na) en de concurrentie dus ook groot was, beginnen we aanstaande zondag het seizoen met 3 spelers met een blessure. Daarnaast moet ik nog een schorsing van vorig seizoen uitzitten, dus is de selectie behoorlijk uitgedund”.

De Opel Combo wint de prestigieuze titel Bestelauto van het jaar. Op de foto Robert van Deventer: "De vakjury heeft op 16 september onthuld dat onze Opel Combo de beste is in het segment bestelauto. Wilt u ook de mogelijkheden van de Opel Combo ervaren kom dan langs in onze vestigingen Lochem, Haaksbergen of Hengevelde. De koffie staat klaar!"

Ongeveer 250 nieuwe huishoudens in gemeente Hof van Twente ontvangen (na vandaag 17sept, red.) via de post een welkomstpakket. Het welkomstpakket is een initiatief van HofMarketing en samengesteld in samenwerking met de gemeente Hof van Twente, ondernemers en verenigingen.

Een bloeikaart, entreetickets, kortingsbonnen, kleurplaten, het magazine Hof van Twente en flyers, zomaar een greep uit de inhoud van het welkomstpakket. Ruim 25 partners en partijen hebben iets aangeleverd, waardoor er een goed gevuld pakket is ontstaan om de nieuwe inwoners op een warme manier welkom te heten én ze kennis te laten maken met Hof van Twente.

Alle inwoners die tussen mei en eind augustus 2020 van buiten de Hof ín Hof van Twente zijn komen wonen hebben het pakket inmiddels ontvangen.

De aantallen van de gevulde pakketten stemde organisatie HofMarketing zeer tevreden, zeker nadat duidelijk werd dat de grens van 35.000 inwoners gepasseerd is. HofMarketing is onder meer verantwoordelijk voor het vergroten van de woonbeleving van nieuwe inwoners. Daar draagt het zojuist verstuurde inwonerspakket aan bij, maar ook de geplande (nieuwe) inwonersdag die op zaterdag 3 oktober a.s. gepland staat in het gemeentehuis.

Aan het eind van dit jaar worden er weer pakketten verstuurd naar nieuwe inwoners. Partners van HofMarketing kunnen hier t.z.t. iets passends voor aanleveren.

vrijdag, 18 september 2020 08:36

Mooie opbrengst collecte

Ondanks de coronacrisis heeft de collecte van de Prinses Beatrix Spierfonds het mooie bedrag van 1455 euro opgebracht.

Gevers en collectanten hartelijke dank.

Pagina 1 van 1057