Spelers FC Twente opgelet!

Spelers van FC Twente, opgelet! Sparta staat nu nog vier punten voor. Of ze de volgende twee wedstrijden winnen of gelijk spelen, is af te wachten. Zeker is wel dat de boys van Dick Advocaat de laatste thuiswedstrijd gaan winnen, want dan moeten ze tegen Heracles. Dat zijn geheid drie punten. Immers, als Heracles de laatste wedstrijd van het seizoen uit speelt, dan is dat steevast een nederlaag. Elke keer weer.
Van de twaalf eredivisiejaargangen die de zwartwitten achter de rug hebben, hadden ze op de laatste speeldag zeven keer een uitwedstrijd. Dat resulteerde ook zeven keer in een nederlaag. Een paar voorbeelden. In 2006 werd het in Kerkrade 2-1, het jaar erop was Roda weer de tegenstander en won met liefst 7-0. In 2008 versloeg Ajax de Heraclieden met 5-1. Enzovoort… U herinnert zich nog de laatste wedstrijd van 2017. Feyenoord won met 3-1.
Op de overige laatste speeldagen voetbalde Heracles voor eigen publiek. Van die vijf thuiswedstrijden won het er drie. Dat is een iets betere score, maar daar gaat het anno 2018 bij de laatste wedstrijden van de deze competitie even niet om. Want, zoals gezegd, Heracles speelt uit op 6 mei, als de 34ste en laatste wedstrijddag op de rol staat. Bij Sparta dus. Dat biedt perspectief voor de mannen van het Kasteel, want de cijfers zeggen genoeg. Heracles is dan al met vakantie.
Overigens had ik de indruk dat de meeste Heraclieden afgelopen vrijdag tegen AZ al met vakantie waren. Brandley Kuwas (foto) miste zelfs een strafschop. De man die de bal regelmatig uit een vrije schop van een meter of 20, 25 in het kruis jaagt, miste een strafschop. Kan gebeuren? Nee. Hij kan veel beter. Het enige moois was een fraaie crosspass in het eerste kwartier. Daarna was het niet best wat de Curaçaoënaar liet zien, die zo graag naar een grotere club wil. Ook zijn ploeggenoten scoorden lage rapportcijfers. Zouden ze nu virtueel al met vakantie zijn, die jongens van de vertrekkende coach John Stegeman?
Kan het al bijna gedegradeerde FC Twente – indien nog nodig – wellicht op een beetje noaberhulp rekenen, als Heracles die zesde mei naar Sparta gaat? Daar hoorde ik in Almelo wel over praten, afgelopen vrijdag. Vergeet het. De fans van de Almeloërs zongen smalende liedjes over de voormalige topclub uit Enschede en de spelers hebben bijna geen van allen een band met de FC. Nee, op buurman Heracles hoeft de FC op 6 mei daar op het Rotterdamse Kasteel niet te rekenen.
Tenzij…. Stegeman/Alflen/Castro/Kuwas hun laatste wedstrijd in dienst van Heracles per se niet willen verliezen.

Bron:www.Twentesport.com