Nog 13 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 32)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam : Hans Pasman
Carnavalsjaar : 2005 / 2006
Motto : “Met een biertje en een geintje nu even niet lopen en aan het lijntje”
Scepter : Een borrelglaasje met hierboven een kikker en een medaille van het hardlopen.
Carnavalsschlager : Melodie : Een beetje meer - Jannes Refrein : Wij feesten elke dag een beetje, beetje meer Met prins Hans gaan wij de hele dag te keer Wij worden stapelgek van dat gedoe Maar van dat feesten worden wij nog lang niet moe.
Bijzonderheid: Dit was het laatste jaar dat de Carnavalsvereniging Café de Witte als residentie had. (zie foto onder)

Hieronder een stukje uit de oude doos; gedeelte openingswoord uit de carnavalsflyer en een bedankwoordje van Prins Hans uit de Höfte.

Beste mensen van Hengevelde en omstreken

Carnaval 2006 komt eraan en dat is voor mij, Hans Pasman, en mijn gezin dit jaar natuurlijk dikke pret. Sinds de tijd dat wij in Hengevelde wonen, komen wij op de carnavalsavond voor Jan en Alleman en op de zondagmiddag zijn wij meestal met de kinderen van de partij. Ik heb toen al wel eens gedacht hoe het zou zijn als prins. Maar dat men mij zou vragen was een complete verassing. Willy Pierik kwam langs om over de voetbal te praten, maar na een half uur kwam de aap uit de mouw. Ik heb er echter niet lang over na hoeven te denken, omdat ik het toch wel leuk vind.

Dankwoordje

Beste dorpsgenoten,

Carnaval 2006 zit er alweer op. Het was een geweldig feest ik wil graag iedereen bedanken die voor mij en mijn gezin carnaval 2006 tot een onvergetelijk feest hebben gemaakt. Bij de residentie Café de Witte was alles tot in de puntjes geregeld door Gerard en de zijnen. Ook de carnavalsvereniging zorgde er iedere keer voor dat de stemming er goed in zat. Natuurlijk wil ik ook de vele bezoekers bedanken die op het carnavalsfeest aanwezig waren.
Het hele weekend liep gesmeerd (letterlijk en figuurlijk). Het programma was gevarieerd en vol. Er was niet alleen feest, maar er was ook ziekenbezoek. Dit vond ik erg leuk en het werd door de mensen erg gewaardeerd. Bij de carnaval voor gevorderden zat de stemming er goed in. De sleuteloverhandiging zaterdagochtend op het gemeentehuis verliep goed. Zaterdagavond carnaval voor Jan en alleman was erg gezellig met goede muziek. Erg bijzonder was dat ik door geestelijke Jan Put gedoopt ben. Vanaf nu kan ik dus over medeparochianen praten. Maandag was het erg leuk met de schoolkinderen bij Café Assink. De kinderen hadden er een leuke playbackshow van gemaakt. Vervolgens was er Rosenmontag tot in de late uurtjes. Opnieuw een geslaagd feest. De slotavond op dinsdag was erg gezellig met de carnavalsvereniging. En toen om twaalf het einde. Dat deed de deur dicht.
Prins Hans de tweede    Alaaf….alaaf….alaaf!!!!

Tot morgen met Prins ………..

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.