Nog 18 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 27)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam : Harry Scholten
Carnavalsjaar : 2000 / 2001
Motto : Carnaval “ad libitum”
Scepter : de scepter bestond uit en brieven opener en een pen relaterend aan zijn beroep en daar bovenop een sleutel , die van de schatkist was, van een horeca gelegenheid in Beckum.
Carnavalsschlager : Melodie Uberal auf der welt
Refrein : Harry III is de prins van 2001
             Met hem gaan we ’t hele jaar nu vieren Ja prins Harry de prins van 2001
             Op het feest van de carnaval hier voor iedereen.

Hieronder een stukje uit de oude doos; openingswoord uit de carnavalsflyer:

Carnaval Ad Libitum

Alaaf, beste höftefemmekes- en mennekes.

Het carnaval van 2001 staat weer voor de deur. Vele höftemennekes- en femmekes hebben al weer veel energie gestoken in de voorbereiding van het carnaval 2001. Super.  Ik, kersvers binnen het carnavalsgebeuren, vind het fantastisch te constateren dat carnaval meer is dan alleen maar drank. Carnaval is saamhorigheid, gezelligheid, lachen, gieren, brullen, zelfwerkzaamheid en bovenal een sociaal gebeuren waarbij we elkaar eens op een geheel andere wijze zien en spreken en natuurlijk hoort daar drank ‘ad libitum’ bij.

Het carnaval 2001 zal ook doorspekt zijn van nieuwe woorden, namelijk zogenaamde hofwoorden. Hier kom ik tijdens het carnaval op terug.

Carnaval 2001, de eerste keer binnen de Hof van Twente, met een Hofprins! Dat zou toch fantastisch zijn. Ook hier kom ik op terug tijdens de carnavalsdagen. Afwachten maar.

Het carnaval is voor iedereen, de ouderen, de oudere jongeren, de jongeren, de kinderen, de peuters en pasgeborenen.
Ik zal, samen met mijn adjudant Johan, met president Theo, met vorst Marcel, de raad van Elf, de prinsengarde en de dansmarietjes, er voor zorgen dat het carnaval 2001 een onvergetelijke wordt. Mijn motto is carnaval ‘ad libitum’ hetgeen betekent; vier het carnaval naar believen, naar eigen inzicht, zoals u zelf wilt, thuis, verkleed, niet verkleed, op straat of waar ook maar in Hengevelde.

Ik wil afsluiten met te zeggen: doe mee, kom erbij, u hoort er allemaal bij, u bent van harte welkom, vier carnaval ‘ad libitum’.

Prins Harry III.                                           

Tot morgen met Prins ………..

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.