Nog 21 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 24)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam : Marcel Wolterinck
Carnavalsjaar : 1997/1998
Motto : “Wat ons betreft kuj in ieder geval In nun spiekerbokse naor de Carnaval“
Scepter : Uit hout gesneden door dhr. Korenblik uit Markvelde. Met bovenop een volleybal en natuurlijk een trekzak
Carnavalsschlager :
Melodie: Er is leven na de dood – Freek de Jonge Refrein : Dut ’t good, dut ‘t good Joa prins Marcel, joa Prins Marcel dut ’t good

Hieronder een stukje uit de oude doos, het afscheidswoord uit de carnavalsflyer:

11 jaar alweer!

Het is echt alweer 11 jaar geleden dat ik werd gevraagd om prins te worden. Ik voelde mezelf al aardig ingeburgerd in Hengevelde. Naast de Grolsch in Groenlo geboren en in het Noordijkerveld opgegroeid. Bijna 40 jaar zomerfeestbezoeker, en al zo’n 30 jaar steeds actiever betrokken bij Hengevelde. Winkeliersvereniging, later SIO, volleybal, revue, zijdelings bij de voetbal, en niet te vergeten bij de Höftedagen met het Höftestadl deed ik of doe ik met veel plezier. Het holt oe van de stroate.
Harry Waanders wou op een avond een jack komen halen, dat was op zich niet zo vreemd, want we hadden ruime openingstijden toen we nog op de boerderij woonden. De eerste keer is het nog eens verzet, en de 2e keer kwam Mack mee. Dan weet je eigenlijk al genoeg. Annette moest nog even wat op de post gooien en die tijd was voldoende om 2x “Ja, we willen” er uit te krijgen. Want prins worden doe je niet alleen, en wat is er bovendien handiger dan een prinses die bijna geen alcohol drinkt. (lees: eigenbelang!) sinds haar 50e verjaardag wel af en toe een advocaatje, met slagroom. Fantastisch om Mack in zijn laatste jaren nog meegemaakt te mogen hebben. Mack bedankt! Samen met Adjudant Johan en later prins Jan hebben we veel gelachen, tot in de late uren, ook thuis met het eier bakken.

Ook onze kinderen hebben het altijd erg leuk gevonden, Milou en Shirley als dansmarietjes, Mike de laatste jaren aan het schap, (waar heeft ie dat van?) en Justin in opleiding. Meegewerkt aan enkele carnavalsslagers, met dank aan Annette. Ook de ouderenmiddag met de band was altijd erg gezellig. Ik weet nog dat ik een keer of 3 een Buutnereder mocht regelen, en de laatste was de Wereldkampioen van Duitsland en Brabant. (Kan dit?) hij vroeg nog netjes of de mensen hier katholiek waren en of zijn moppen wat naar de schuine kant mochten zijn. Je gelooft het niet maar ik vroeg hem, gezien de leeftijd van het publiek om het vooral niet te gek te maken. Nou, het was bij de beesten af, het ging alleen maar over de paus en n’n ondersten ehne. Dit kun je dus kennelijk niet altijd sturen, zoals je dat wilt. Ik werd er niet persoonlijk op aangesproken, maar je voelt je wel opgelaten. Ook bij de Revue heb ik altijd graag meegewerkt. Hoewel sommigen er anders over denken, heeft de Carnaval de Revue nodig en de Revue de Carnaval. Zonder Carnaval had de revue waarschijnlijk niet gestaan waar “we” nu staan. Ik vind het een mooi koppel, en zal beide blijven bezoeken.

Groeten Prins Marcel I

Tot morgen met Prins ………..

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.