Nog 22 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 23)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam: Johan Rosink Carnavalsjaar: 1996 / 1997
Motto: Met Carnaval valt er niets te frezen gaan we met z’n allen drie dagen feesten
Scepter: Aan de onderkant een frees en aan de bovenkant het symbool van de zomerfeesten Hengevelde aan de ene kant en een voetballer aan de andere kant
Schlager: Melodie: Aan m’n nooit, nee nooit niet
Refrein: Voor Prins Johan de Tweede, is het nu Carnaval Want de hele Bekkampstraat, gaat mee naar ’t bal

Hieronder een stukje uit de oude doos geschreven door Johan in de folder van de Höftemennekes toen hij na 11 jaar afscheid nam van de Prinsengarde:

Carnaval 1997 – 2008

Vanaf het moment dat voorzitter Harrie Waanders en president Hennie Wegdam mij vroegen Prins Carnaval 1997 te willen zijn, heb ik wel even getwijfeld of ik deze kar wel of niet zou kunnen trekken. Maar met de nodige ervaring uit de raad van elf periode, en dan samen met Harry Doeschot als adjudant kon het eigenlijk niet mis gaan. Hij had immers al 22 jaar meegedraaid in allerlei functies binnen de club. Het was een onvergetelijke periode en monsterlijk mooi. Wat hebben we genoten van de voorbereiding en de dagen zelf. De hoogtepunten waren toch wel de hele carnavalszaterdag (’s morgens werd op humoristische wijze alvast Ambt-Delden ten grave gedragen door enkele leden van de Hagmöll’nlummels uit Bentelo) en het ziekenbezoek aan maar liefst 23 plaatsgenoten in verschillende verpleeg- en ziekenhuizen. Ook de bejaarden- en kindercarnaval waren bijzonder gaaf. Carnaval is meer dan alleen maar feestvieren. Het tweede jaar ben je in Hengevelde automatisch adjudant van de nieuwe prins. In mijn geval Prins Marcel I. Dat betekend weer vele avonden van voorbereiding waarbij natuurlijk altijd veel gelachen wordt. Ook kijk ik met veel plezier terug op de tweejaarlijkse optredens met de benodigde repetities van de prinsengarde. Een hechte club waarmee ze samen met onze dames veel gelachen hebben. Deze avonden zal ik echt gaan missen. Gelukkig zijn ze bij de carnaval nog niet helemaal van me af. Ik mag gaan solliciteren naar de functie van drammer bij de wegdrammers. Een soort club van gepensioneerde prinsen. Samen met Rikie zal ik me daar met regelmaat laten zien.

Tot morgen met Prins……

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.