Nog 33 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (Deel 12)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond.

Vandaag aan het woord:

Naam:  Gerard Workel

Carnavalsjaar: 1985  /  1986

Motto:   Wie de zin wil verzett’n; Mot het ettn nich vergett’n

Scepter:  Microfoon met daarop een afbeelding van een snackboertje (Microfoon, muziek maken was zijn grootste hobby en de afbeelding van het snackboertje had te maken met zijn beroep)

Carnavalsschlager: (potpourri)

Hieronder een stukje uit de oude doos, De Höfte Januari 1986, in gesprek met Prins Gerard I:

Eind September werd ik gevraagd om komend jaar het prinselijk ambt te vervullen. Zonder nadenken was het “jawoord” al gevallen. Het dagelijkse werk van mij blijft dan een week lang in de ijskast en het huishouden wordt er één van “Jan Steen”. Terwijl hij dagelijks versteld staat van de publieke belangstelling voor zijn nieuwe ambt, gaat het dagelijkse leven zijn gang. Voor mijn opkomen begin februari, worden de eerste toespraken reeds voorbereid in samenwerking met President Gerrit ten Buuren. Een borrel vooraf zal nodig zijn om de zenuwen wat te bedwingen, aldus Prins Gerard I.

Tot morgen met Prins ……

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.