Nog 6 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 39)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam: Gerrit-jan Veelers Jaar: 2012/2013
Motto: ‘Geen geblèr en gemekker, met Carnaval kan het gekker’
Scepter: Reepootje met een geit erbovenop verwijzend naar jager en geitenboer en rond omheen biljardballen, vlag Canada en letters JJW verwijzend naar de hobby’s biljard en favoriete vakantieland en als leiding van Jeugd en Jongerenwerk
Schlager: melodie Hey, wir woll’n die Eisbären seh’n Hij, hij moet de eerste zijn.

Hieronder een stukje uit de oude doos, het openingswoord uit de carnavalsflyer:

veelers 5

Geachte Carnaval liefhebbers,

Het is zover. Na een flinke inburgeringscursus ben ik nu Prins carnaval van Hengevelde. Na een geweldige revuevoorstelling kwam ik op als vriendin van boer René (buurman Tom ten Breteler.) De volgende dag was voor mij als nieuwe prins een geweldige ervaring met leuke herinneringen; kroamschudden en s’avonds bord onthullen aan de Vondersweg en thuis. Hier werden we ingehaald door de buurt, familie en vrienden onder leiding van Carnavalist Theo die zelfs voor het nodige vuurwerk had gezorgd. De schöppe zat mooi vol en het was supergezellig. Daarna zijn we weer met de bus vertrokken naar de residentie waar we nog even gezellig hebben door gevierd. Ik wil hierbij dan ook mijn waardering uitspreken voor de organisatie en iedereen bedanken die van deze dag zo’n succes hebben gemaakt.

Nu ik deze ervaring achter de rug heb sta ik dan ook te popelen voor het Carnavals weekend 2013. Om samen met mijn vrouw José en kinderen Clint, Dylan en Kayley, en natuurlijk met mijn adjudant Rob en zijn vrouw Marian die me met raad en daad bijstaan er een geweldig feest van te maken.

Normaal gesproken ben ik het grootste deel van de week druk met ons melkgeitenbedrijf, je kunt me dan ook meestal tussen de ‘sikke’ vinden. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met Jeugd Jongeren Werk in Hengevelde en doe ik nog wat bestuurswerk. Ook biljard ik af en toe bij Assink en ga ik wel eens op jacht. Op vakantie ga ik het liefst naar gebieden met ruige natuur. Normaal gesproken is de carnavalstijd voor mij de drukste tijd i.v.m. het aflammer seizoen maar die heb ik in overleg met de bok iets weten te verschuiven. Dus ik daarom hoop ik dat we samen met de gehele Carnavals vereniging jullie in grote getale mogen begroeten tijdens het Carnavalsweekend 2013 onder het motto: ‘Geen geblèr en gemekker, met Carnaval kan het gekker’

Tot zien op de Carnaval, Prins Gerrit-jan I Tot morgen met Prins ………..

veelers 3

veelers 2

veelers 4

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.