Nog 8 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 37)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam: Vincent Nollen
Carnavalsjaar: 2009/ 2010
Motto: “Een paar dagen geen brood en gebak, maar met carnaval aan de bak!”.
Scepter: De scepter bestond een deegrol, een volleybal, tennisracket, biljartkeu en een slaapmuts omdat ik soms wel eens in slaap val!
Carnavalsslager: Melodie: “Een bolletje bruin, een puntje wit, lekkere broodjes waar zaad op . zit”

Hieronder een stukje uit de oude doos, openingswoord uit de carnavalsflyer:

vincent nollen 5

Je zit op een maandagmiddag rustig te eten, als je de prins ziet aankomen met een taart van een collega-bakker. Er begint dan al iets te dagen. Als je dan de doos open doet en je ziet dat daar op staat ‘Prins Vincent I van de Höftemennekes’ ben je toch blij verrast. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken of ik de nieuwe prins wilde zijn.

Je maakt zo de revue, die dit jaar als vanouds weer helemaal top was, toch iets anders mee. Want je weet dat je later die avond zelf op het podium zult staan. Maar het was een geweldige ervaring met alle enthousiaste reacties en felicitaties van alle mensen.
Zondag is traditiegetrouw de dag van het kroamschudd’n. We werden al vroeg opgehaald door onze trouwe steun en toeverlaat in het eerste weekend adjudant Wilfried en zijn vrouw Jeanette. Het werd een geweldige dag. Eerst de gastvrijheid overal met het kroamschudd’n, daarna opdracht bij de pomp, de onthulling van de nieuwe straatnaam en als toetje de versiering bij ons huis door de buurt. Fantastisch!

Het was al met al een geweldige dag met als afsluiting het feest bij onze residentie. Het was voor ons de eerste keer dat we het revueweekend van zo dichtbij hebben meegemaakt, en ik moet zeggen: “Het smaakt naar meer.” We hebben al wel gezien dat de carnavalsvereniging een geweldige vereniging is, die meer is dan alleen een feestvereniging.
Antoinet en ik hebben, zoals de meesten wel weten, een bakkerij. Nu de voor ons drukke decembermaand achter de rug is, heb ik weer iets meer tijd voor mijn hobby’s (biljarten, volleybal en naar FC Twente) en de voorbereiding voor het echte carnavalsweekend.
Omdat het carnavalsfeest het mooist is als de zaal vol is, willen wij, Prins Vincent I en Antoinet, onze kinderen Ties en Wout, onze adjudant Wilfried en Jeanette, de president, de prinsengarde, de raad van elf en alle anderen van de carnavalsvereniging iedereen van harte uitnodigen om het feest samen met ons te vieren onder het volgende motto:
“Een paar dagen geen brood en gebak, maar met carnaval aan de bak!”

Tot morgen met Prins ………..

vincent nollen 4

vincent nollen 1

vincent nollen 3 9gqyo
 

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.