1+1= 3 met Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs winnares Agnes de Wit

Afgelopen maandag vertelde Agnes de Wit, geëerd met de Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs, over de belevenis die dit jaar haar leven bijzonder heeft gekleurd. Agnes ontving op de tweede zaterdag van de Zomerfeesten het Hengevelds Compliment: ze won 1000 euro te besteden aan een goed doel.

Ten overstaande van vele Hengeveldse vrijwilligers blikte Agnes tijdens de jaarvergadering van de Zomerfeesten terug. Ze las een brief voor.

“Ja, beste mensen, daar sta ik dan. De vrijwilligersprijs, een hele eer dat ik die dit jaar mocht ontvangen. Ik wist niet wat mij overkwam, maar geweldig hoe ik werd opgehaald en werd ontvangen. Ik wil iedereen daarvoor bedanken. Felicitaties, bloemen, reacties van familie, vrienden buren en kennissen. Super!

En dan komt de vraag: “Agnes wat ga je met het gewonnen bedrag doen?” En ik dacht: de familie wil wel uit, de buren willen ook wel mee op stap, een zus die zegt: Ägnes, kun je een mooi jurkje van kopen.” Ik had ideeën genoeg! Maar deze prijs is bestemd voor een goed doel in de gemeenschap. En het is fijn dat ik jullie kan zeggen waar de prijs naar toe gaat.

Het is een plek waar veel mensen gebruik van maken: De dagopvang van de Eikenborg op de Pellehof. Er wordt daar koffie gedronken, gegeten, een kaartje gelegd, en er zijn mensen die wandelingen maken met bewoners enz. enz.” aldus Agnes.

Het gewonnen geld heeft Agnes besteed aan de verfraaiing van De Eikenborg. Overal is nieuwe vitrage gekomen. Natuurlijk is bekend dat raambekleding voor een dergelijke ruimte kostbaar is. Agnes heeft daarom contact gezocht met Robert Lentelink van Decokay Lentelink. Die heeft haar een scherpe prijs gemaakt, zo zegt Agnes! Maar ze kwam uit op 2000 euro.

Agnes heeft met het doel helder voor ogen, Carint gebeld en ook Wonen Delden, eigenaar van het wooncomplex. Carint levert de zorg in De Pellehof.

Hoe het was

Carint ging in op de vraag van Agnes en droeg 250 euro bij. Wonen Delden zegde 750 euro toe. En zo kwam het dat Agnes afgelopen vrijdag ramen ging lappen en verdere schoonmaakwerkzaamheden deed in De Eikenborg. De oude en versleten vitrage haalde ze eraf, Robert Lentelink kwam vervolgens het nieuwe ophangen! Samen met andere dames als Diny Vossebeld, Diny Tuinte, Diny Rupert en Maria Beld is De Eikenborg prachtig vernieuwd!

Uit naam van Agnes: iedereen ontzettend bedankt! Met jullie hulp heeft de Hengeveldse winnares van 1+1 = 3 weten te maken. Niet voor zichzelf, maar voor iedereen die met plezier gebruik maakt van De Eigenborg.

Dik tevreden!