15 maart mogen we naar de stembus, partijen voeren campagne!

Op woensdag 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. De politieke partijen in de regio zijn flink campagne aan het voeren. In en om Hengevelde zien we al borden en bouwhekdoeken hangen van onder meer BBB en Forum voor Democratie. De overheid zelf heeft een levensgroot verkiezingsbord naast de kerk gezet, het kan je haast niet zijn ontgaan.

E zijn meerdere kieswijzers beschikbaar die hulp bieden bij het bepalen van je stem. MijnStem maakt het makkelijk: door een schuif te verplaatsen geef je aan in welke mate je het eens bent met de stelling of kies je voor een standpunt. Deze kieswijzer is zowel voor de Provinciale Staten- als de waterschapsverkiezingen beschikbaar.

https://mijnstem.nl

Kieskompas

Kieskompas heeft al heel veel verkiezingen stemhulp geboden. De uitslag geeft aan hoe dichtbij of veraf je staat van de deelnemende partijen.

Stemlokalen

In Hengevelde is het zoals vrijwel altijd mogelijk om te stemmen in Kulturhus De Marke. Ben je benieuwd naar de overige stemlokalen in het land? Kijk dan op: Waar is mijn stemlokaal?

 

De BBB
En ook Forum is actief