16e editie Jannarok op 16 & 17 mei a.s.

Op 16 en 17 mei vindt in Diepenheim de 16e editie van Hemelvaartsfestival Jannarok plaats. Met kunst, workshops en 16  live-acts heeft de piepjonge organisatie van OJC Why Don’t Cha weer een bomvol en gevarieerd programma weten neer te zetten.

Op 16 mei strijden vier jonge, lokale bands voor een plaats op het hoofdpodium van Jannarok 2013. Dit jaar maken de bands voor het eerst ook kans op deelname op ‘De Slag Om Summer Square’. Een vakkundige jury bepaalt welke twee bands doorgaan naar de voorrondes waarin gestreden wordt om een plaats op festival Summer Square, een initiatief van Metropool Hengelo.

Hemelvaartsdag, 17 mei, vindt het hoofdprogramma plaats op het plein voor ‘Het Pand van Janna’ in Diepenheim. Naast kunst en muzieksessies betreden vanaf 13:00 negen acts de drie podia van het festival. Nieuw dit jaar is het podium ‘Onder Janna’s Rokje’, een kleine Yurt (ronde nomadentent) waarin bezoekers kunnen kleien en waterpijp roken terwijl er één of meerdere muzikanten een akoestisch optreden geven.
‘The Sidekicks’ openen het vernieuwde hoofdpodium waarna onder andere de Enschedese rockformatie ‘Birth of Joy’, de hardrockband ‘LICK’ en de regionale wereldsterren van ‘Dancing Dollekamp’, onder leiding van Diepenheimer André Manuel, zullen spelen. Het buitenprogramma wordt afgesloten door de Amsterdamse Ska-, Rock-, Jazz- en Reggaeband ‘Amsterdam Faya Allstars’.
Hierna verplaatst het programma zich naar het pittoreske binnenpodium van de Jeugdsoos alwaar ‘Villa Zeno’, ‘Bat Country’ en de Diepenheimers van ‘Texas Radio’ een gepast eind aan Jannarok 2012 breien.

Mede door steun van KCO en de provincie Overijssel is Jannarok, ook dit jaar weer, gratis. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.jannarok.nl. Hier kunnen tevens de laatste Jannarok t-shirts besteld worden.