4 containers voor Sierra Leone, inclusief de dozen van Marietje!

Tussen Kerst en Oud en Nieuw worden maar liefst 4 x 40” containers met allerlei goederen naar Sierra Leone gestuurd. Meer dan 40 vrijwilligers, waarvan een tiental uit Hengevelde staan paraat om dit mogelijk te maken. Schoolmeubilair van Scholengemeenschap ‘Het Assink’ uit Haaksbergen, Eibergen en Neede wordt opgehaald door vrachtwagens van Noordendorp Transport, So Nice/Brian Kuipers en Asschert Group.
Ook doneert Montessori Basisschool ’t Zeggelt’ uit Enschede genoeg schoolmeubilair om een container te vullen.

En ‘onze’ 96-jarige Marietje Velthuis niet te vergeten! Zij heeft weer dozen vol kinderkleding gemaakt op haar oude naaimachine!

 

Marietje Velthuis

Vanuit Holten laden ze medisch materiaal voor het Masanga Hospital in Sierra Leone. Verder hebben ze fietsen, speelgoed, knuffels, kleding en veel schoenen gedoneerd gekregen van mensen, dankjewel!!!
Met betrekking tot de containers en het containervervoer is er een sponsorbijdrage geleverd door Mareco Logistics, Blue Water Shipping, Bolk Transport en Martico Valencia. Top!
De Wegdam Foundation draagt de resterende kosten van verscheping en inklaring op bestemming voor deze containers.

We zullen u op de hoogte houden van het laden en lossen in Sierra Leone.

Namens de Wegdam Foundation en de ontvangers in Sierra Leone – hartelijk dank!

(Kinder)schoenen gevraagd voor Sierra Leone

Iedereen heeft ze wel in zijn of haar kast staan, schoenen, voetbalschoenen of slippers. Hier is grote behoefte aan in Sierra Leone. Kinderen lopen er op blote voeten met alle gevolgen van dien.

Heb je bruikbaar schoeisel, breng het dan naar ICS Computers, Het Wegdam 2 in Hengevelde of naar Wegdam Food Link BV, Parallelweg 4 in Haaksbergen. Het is belangrijk dat de schoenen aan elkaar vast gemaakt worden d.m.v. de veters of een elastiek, anders is het bijna onmogelijk om de paren weer bij elkaar te vinden.

Wegdam Foundation verstuurt het hele jaar door zeecontainers met hulpgoederen naar Sierra Leone. Hierin zit o.a. schoolmeubilair en alle denkbare schoolspullen, kinderfietsen, speelgoed, knuffels, sporttenues, computers, tuingereedschap en nog veel meer. Al deze spullen kunnen uiteraard ook op de bovenstaande  locaties ingeleverd worden. 

Op 27 december pakken we 2 containers in, deze bevatten met name school meubilair. Hiertussen is nog veel ruimte voor bovenstaande spullen. Wij rekenen op u!!