50 jaar damesgym; 50 jaar lid!

Een mijlpaal, 50 jaar damesgym in Hengevelde. Ieder woensdag zijn ze er weer in kulturhus de Marke; van 19.30 tot 20.30 en van 20.30 tot 21.30.
Ook heel bijzonder: vier dames van het eerste uur zijn nog steeds lid! Marietje Mentink, Riny Klein Breteler, Regien ten Dam en Annie Freriksen Blokhorst.
De damesgym Hengevelde heeft dit heuglijke feit op woensdag 6 September  feestelijk gevierd bij de Mölnhöfte in Diepenheim.

Maria Beld: “Het was een geslaagde middag lekker eten en leuke spelletjes. Het was top!”

Jubilaris Marietje Mentink: 
“Het is dus in 1973 begonnen toen de Marke klaar was. Wie er mee begonnen is dat weet ik niet meer. We hebben Mirjam Nollen en Edwin Veldkamp  jaren als trainer gehad, en  niet te vergeten Rachnel van de Kolk! Zij  heeft het meer dan 25  jaar gedaan. En nu hebben we Gerdie Rotink. We hebben ooit zelfs drie groepen gehad, ik denk wel 10 jaar in totaal.
Op dit moment hebben we 32 leden, er kunnen er nog wel wat bij.
Wat woensdag betreft: We hebben een mooi feest gehad, we zijn samen naar de Mölnhöfte gefietst. Het is een mooie groep, ieder jaar een uitje en een nieuwjaarsborrel”

Annie Freriksen Blokhorst: “Wie de oprichters waren, dat weet ik ook niet. Misschien kun je een oproepje plaatsen? We hebben in ieder geval een hele mooie dag gehad gisteren!” Woensdag 13 September begint de damesgym weer. Kom gerust een kijkje nemen of doe een paar keer mee als je het wat lijkt!”

Oproep
In het geval er iemand meer weet wie de oprichters waren van de damesgym in Hengevelde, neem dan contact op met de redactie van Wegdamnieuws.

 

De jubilarissen op een rij, 50 jaar lid: Vlnr , Riny Klein Breteler, Annie Freriksen- Blokhorst, Marietje Mentink en zus Regien ten Dam