51e editie Voorjaarsfeest Markvelde zeer geslaagd!

Het 51e voorjaarsfeest in Markvelde zit er weer op. Drie dagen lang was het epicentrum van de buurtschap gelegen aan weerzijden van de Steenmorsweg op de grens van Twente en de Achterhoek. Met de feesttent en de kermis op grondgebied van de gemeente Hof van Twente en de racebaan aan de overkant in een weiland gelegen in de gemeente Berkelland.
Op vrijdag de ondertussen traditionele opening met de M-factor. Vele plaatselijk artiesten beklommen het podium en lieten hun kunsten zien. Een aantal leuke playback acts, maar ook een optreden van de groep Line-dancers en een originele act van Dansclub Hand-In-Tuk met bezems. Na de M-factor nam DJ Bart Eshuis de aanwezigen op sleeptouw voor een spetterend feest. De voetjes gingen bij jong en oud van de vloer en het bleef gezellig tot in de kleine Markveldse uurtjes.

Zaterdagmiddag zaten zo’n 115 buurtbewoners aan lange tafels te genieten van de Markveldse brunch. Een gezellig en lekker samenzijn, waarbij ze zich de broodjes, soep en andere lekkernijen goed lieten smaken. Aansluitend vonden buiten de kinderspelen plaats. En hoewel de school in Markvelde sinds vorig jaar zomervakantie gesloten is, kwamen toch veel kinderen naar het feestterrein toe om samen plezier te maken. Aan de andere kant op de feestweide bonden de Markveldse schutters de onderlinge strijd bij het vogelschieten aan om te bepalen wie zich een jaarlang schutterskoningin mag noemen. Deze eer is nu weggelegd voor Ben Molenkamp, die Jaap Ankersmid daarmee opvolgde. Er werd door de vele aanwezigen nog gezellig nageborreld op het terras onder de muzikale omlijsting van Die Stadlfreunde uit Hengevelde met hun tirolerklanken.

Op het crossterrein aan de overkant scheurden ondertussen de zitmaaiers over het gras. Een spectaculair gezicht, deze machines met topsnelheden van zo’n 70 kilometer per uur. Leden van het Twents Zitmaaier Team reden hier één van de wedstrijden uit hun competitie die het hele zomerseizoen duurt.

De zaterdagavond werd muzikaal geopend door de mannen van Old Ni’js. Frederik Puntdroad en Wimken van Diene, oudgedienden uit Normaal, lieten met hun makkers zien dat ze het spelen nog niet verleerd zijn en zorgden voor het muzikale hoogtepunt van het weekend. De feestvreugde werd aansluitend vergroot door de DJ’s Rob Toonen en Ivar. Zij bleken een goed op elkaar ingespeeld koppel te zijn. Ze weten als geen ander het publiek te betrekken in hun show. Met ruim 750 aanwezigen, waaronder twee jeugdteams van v.v. Bentelo die hun kampioenschap in Markvelde vierden, was de zaterdagavond druk bezocht.

Op zondag was het feestterrein gevuld met sportievelingen die deelnamen aan de zeskamp. Vele teams met jongelui bonden de onderlinge strijd aan op de verschillende onderdelen. Even verderop stonden de oldtimers-trekkers te blinken in de zon en te pronken voor de vele belangstellenden. In de crossweide was het nu de beurt aan een geheel nieuw onderdeel: De Achteruitrijrace. En dat werd een spektakel. Het bleek allemaal toch nog niet zo eenvoudig te zijn, dat achteruit rijden. Het vraagt een goed stukje stuurmanskunst. Na de manches, de halve finales en de grote finale met 10 auto’s tegelijk in de baan, bleek Andre Boswinkel uit Markvelde al zijn jongere concurrenten een lesje te hebben geleerd. Hij kwam als eerste over de finish, voor Rense Scharenborg uit Rietmolen en Ben Molenkamp uit Markvelde. Het feestweekend werd afgesloten met optredens van de Daltons Showband en DJ Timmy Tirol. Onder de klanken van de Capri Road Show kwam er op zondagavond laat een einde aan een bijzonder geslaagd en meer dan gezellig voorjaarsfeest in Markvelde.