75 jaar bevrijding, herdenking 4 mei

Ondanks dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is, zullen we dit nu niet uitbundig kunnen vieren. Een gezondheidsoorlog is gaande; een strijd tegen het Coronavirus. Dit jaar zullen we vooral herdenken vanuit onze eigen huizen met onze eigen gezinnen. 
Toch zal ook dit jaar op 4 mei om 19.58 het taptoe-signaal gespeeld worden bij het herdenkingsmonument naast de kerk. Daarna zullen, na de twee minuten stilte, bloemen gelegd worden waarmee wij alle Nederlandse oorlogsslachtoffers herdenken. Vanwege de Coronamaatregelen zal dit zonder publiek plaatsvinden.
 
Wij vragen u, net als de Gemeente Hof van Twente, om gedurende de hele dag op 4 mei, uw Nederlandse vlag halfstok te hangen. 
Daarnaast ondersteunen wij het initiatief om vanaf zonsondergang een kaars te branden in uw (voor)tuin als teken van verbondenheid met elkaar. 
 
Wilt u zelf een bloem neerleggen bij het herdenkingsmonument, dan kan dit uiteraard. Wij vragen u dit gedurende de dag op 4 mei te doen om het samenkomen van mensen te voorkomen.
 
Culturele werkgroep De Markering