“Aalnkettelrace” in Markvelde, zie promofilmpje! Inschrijving vrijdag

Op het voorjaarsfeest in Markvelde gaan men op zondagmiddag 10 mei een geheel nieuw en spectaculair onderdeel aan ons programma toevoegen: De Aalnkettelrace! Het is de bedoeling dat tractoren (zonder cabine!!!) met een giertank gevuld met water over een uitgezette baan naast het feestterrein gaan racen. Elkaar natspuiten is verplicht! Alle vormen van waterspuiten zijn geoorloofd, mits het geen schade aan personen of de omgeving kan veroorzaken. Winnaar is de combinatie die binnen een bepaalde tijd het meeste aantal rondjes heeft afgelegd. Ook worden er prijzen uitgereikt aan de meest origineel versierde/gepimpte combinatie. Het beloofd dus een mooi spektakel te worden waarbij de organisatie niet kan instaan voor droge kleren bij de toeschouwers! Omdat het een nieuw evenement in onze regio is, houden we op vrijdag 20 februari vanaf 20.00 uur een inschrijf- en informatieavond in ’t Lammershoes.

Belangstellenden kunnen dan via filmmateriaal zien hoe het er bij een Aalnkettelrace in Montfoort afgelopen jaar aan toe ging om zodoende een beeld te krijgen van het Markveldse spektakel op 10 mei. Tevens is dan de inschrijving geopend en kan men direct één van de beperkte deelnamebewijzen in de wacht slepen. Wees erbij, want vol-is-vol!

Om de inschrijfavond van een leuk randprogramma te voorzien is Jeroen Wijlens uit Beckum gevraagd om een aantal van zijn films te laten zien die hij gemaakt heeft van landbouwtractoren in actie. Jeroen heeft de afgelopen jaren kilometers filmbeelden gemaakt van loonwerkers en boeren aan het werk met hun machines.

 Verder is een plaatselijke piratenliefhebber gevraagd om die avond muzikaal te omlijsten, wat de sfeer ongetwijfeld zal verhogen.

Dus graag allemaal tot ziens op 20 februari in Markvelde!  LOAT GOAN!

[iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eLDnQVTgb88" frameborder="0" allowfullscreen ]