Actie Tuintegel eruit leeft niet in Hengevelde

“De actie 'tuintegel eruit, plant erin' leeft nog niet echt in Hengevelde” aldus Ina van de Riet. In de afgelopen periode zijn er slechts 6 tuintegels ingezameld voor het insectenhotel op de Petrusschool. Wie kan ons vertellen waar dit aan ligt?33 kinderen, 2 leerkrachten en 5 hulpouders maken op 4 juli een beestjeshotel. De vlinderkamer en de egel (winter) slaapkamer maken we in september af”.
De actie was als volgt: Hoe kwam u in aanmerking voor een plantje gesponsord door de Bloemuiker in Hengevelde? Dat was heel simpel: 

Tuintegel d’r uit, plant erin!  De vaste plantjes zijn bij- en vlindervriendelijk en vragen weinig onderhoud en verzorging. Lever daarom op 4 juli tussen 13.00 uur en 14.00 uur een tegel uit uw tuin in en krijg als dank daarvoor een plantje terug. Deze tegels worden hergebruikt als basis voor het insectenhotel op het schoolplein van de Petrusschool dat op deze dag gebouwd wordt door de kinderen van groep 7 op het schoolplein met hulp van ouders. We kunnen nog heel wat tuintegels gebruiken….dus kom in actie.
Maar helaas, maar 6………….