Afstudeeronderzoek: Cultuuronderzoek in Hof van Twente

Voor haar afstudeeronderzoek over kunst en cultuur in Hof van Twente, heeft Carlijn Assink uit Hengevelde een enquête gemaakt, waarvoor ze nog meer deelnemers zoekt. Carlijn (25) doet een master Media Innovation in Breda. Voor haar afstudeerscriptie onderzoekt ze hoe jongeren in Hof van Twente tussen de 18 en 30 jaar meer cultureel kunnen participeren."Cultuur is vaak meer dan de meeste jongeren denken. (De link naar de enquête: http://goo.gl/forms/0B810i4w7G )

Niet alleen klassieke muziek of een schilderij in een museum is cultuurparticipatie, ook een bioscoopbezoek of een popconcert valt daaronder. Carlijn:”Ik wil uitvinden hoe de jongeren hier over kunst en cultuur denken en hoe we ze misschien meer kunnen laten doen in hun eigen omgeving", vertelt Carlijn. Daarvoor moet ze wel wat meer jongeren hebben die de enquête invullen. "Ik heb er nog maar rond de 40", lacht Carlijn."Ik moet er nog wel 60 meer. Het liefste wil ik dat ze het allemaal doen!"

Uiteindelijk hoopt ze dat ze door het onderzoek een soort oplossing kan creëren om meer jongeren te trekken. "Er zijn hier in Twente vaak genoeg dingen te doen, maar er hangen vaak moeilijkheden aan vast. Openbaar vervoer bijvoorbeeld, het is lastig om na 18.00u ergens te komen in het weekend. En jongeren weten ook lang niet altijd wat er allemaal te doen is, wie er gaan of wat een bepaalde voorstelling inhoudt. Dus ik hoop dat ik daar wat aan kan doen."Wie kan de enquête allemaal invullen? "Iedereen die in Hof van Twente woont (of langere tijd gewoond heeft) en tussen de 18 en 30 jaar is. Het maakt niet uit of je wel of niet van kunst en cultuur houdt. Het invullen duurt maar een paar minuten en je zou me er erg mee helpen!" 

De link naar de enquête: http://goo.gl/forms/0B810i4w7G