“Alle leerlingen van groep 7 zijn geslaagd!”

Afgelopen woensdag was het weer zo ver: praktisch Verkeersexamen. Juf Sanne Assink:
Alle leerlingen van groep 7 zijn geslaagd! Gelukkig was het vanochtend droog. Een aantal tips die ze nog meekregen: goed de handen uitsteken en goed uitkijken”.
De leerlingen moesten een route fietsen door Hengevelde, verschillende ouders zaten op de belangrijke punten om te checken of ze de juiste handelingen hadden gedaan.
Ook is er op voorhand goed geoefend, verscheidene vaders en moeders zijn in de afgelopen week in de actieve modus gesignaleerd op het parcours.

Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen toetsen we of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Basisschoolkinderen doen hun verkeerservaring op met een aantal vaste routes (naar school, naar vriendjes). Ze zijn nog niet zo ervaren en fysiek nog niet in staat om, in een geheel nieuwe omgeving, de theorie toe te passen. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen gaat daarom door de eigen woonomgeving van de kinderen.

Een veilige fiets: fietscheck
Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. De fiets moet veilig zijn om het praktisch examen te kunnen doen.