Amuzant: film- en musicalmuziek in de openlucht!


Een muzikale fietstocht op zondag 3 juni 2012 gaat vooraf aan het vernieuwde Noaberconcert, een concert door de muziekverenigingen in Hof van Twente waaronder Amuzant. De VVV Hof van Twente heeft voor dit bijzondere concert een mooie fietsroute uitgestippeld door het prachtige buitengebied van Markelo en omgeving. De muziekverenigingen Amicitia Delden, Amuzant Hengevelde, Apollo Goor, Fanfare Markelo en Harmonie Diepenheim rekenen op een warme belangstelling van het publiek voor dit grootse gezamenlijke concert in de prachtige ambiance van openluchttheater “De Kösterskoele” in Markelo. De toegang voor dit geweldige evenement is vrij! Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Bill’s Bar in Markelo.


De route begint bij Het Wapen van Markelo aan de Goorsestraat en er kan gestart worden tussen 10.30 en 13.00 uur. Muzikale opluistering wordt verzorgd door Die Original Reggetaler Spatzen van Apollo. Bij Herberg De Kemper worden de fietsers onthaald door het harmonica-duo Krijgsman. Het eindpunt van de muzikale fietstocht is het sfeervolle openluchttheater De Kösterskoele waar om 15.00 uur het Noaberconcert 2012 begint met een optreden van de gezamenlijke jeugdorkesten.

Vier harmonieorkesten en een fanfareorkest spelen afzonderlijk prachtige muziekstukken uit musicals en films. Muziek uit bijvoorbeeld de musical Zorro en de films Titanic , Shrek en Sister Act. Een grote slagwerkgroep, eveneens samengesteld uit leden van alle deelnemende korpsen, verzorgt de intermezzo’s tijdens de orkestwisselingen.
Met een indrukwekkende Grande Finale door de vijf gezamenlijke muziekverenigingen, geleid door de Goorse componist en dirigent Carl Wittrock, wordt het Noaberconcert 2012 rond de klok van 18.00 uur afgesloten.

Het concert met als thema ‘Film & Musical’ kent een informeel karakter, waarbij ook een streek- c.q. kunstmarkt te bezoeken is. Lies de Vries, Wil Veling, Henrieke Nijland en Patrick van den Burg van ‘het Loden Penseeltje’, presenteren zich met eigen schilderkunst.

Voor de kleine muziekliefhebbers is er een springkussen aanwezig