Andre bedankt! Einde van een tijdperk

Zondag 4 juni speelde FC Twente de halve finale van de play-offs tegen SC Heereveen. Vanzelfsprekend wonnen de tukkers. Echter bleef die dag voor menig FC Twente fan uit Hengevelde vooral de speech van buschauffeur Andre Assink bij. André kondigede namelijk zelf aan dat hij na dit seizoen stopt als onze vaste chauffeur naar de thuiswedstrijden. Vanaf 2011 was André de chauffeur van de bus die elke thuiswedstrijd vertrok bij café Assink en sinds 2017 vanaf café ’t Kooltje. Via de bushalte in Bentelo en een snelle tussenstop in Beckum (waar Stefan de Wit opstapte) bracht hij gemiddeld 20 keer per jaar een bus vol fans naar de Grolsch Veste. Vanaf 2011 tot maart 2020 (vlak voor corona) gebeurde dit met de alom bekende zwarte dubbeldekker van baas B. De jaren daarna met een touringcar van taxi ter Doest.

André stopt als vaste chauffeur omdat het hem inclusief de voorbereidingen die erbij komen kijken per wedstrijd veel tijd kost. Daarnaast is hij van plan om samen met zijn broers de ontwikkelingen van het vlaggenschip van onze groen/gele voetbaltrots de komende jaren nadrukkelijk te gaan volgen. “Mocht ter Doest een keer verlegen zitten dan kan het zo zijn dat we elkaar komend seizoen weer treffen. Het moeten is er in ieder geval af,” aldus André Assink.

Gelukkig speelde FC Twente op zondag 11 juni de finale van de play-offs om Europees voetbal. Vanzelfsprekend wonnen de tukkers weer. Nu van Sparta. Voor de passagiers van de FC Twente-bus was dit het uitgelezen moment om in verband met het aangekondigde afscheid van André rond te gaan met de spreekwoordelijke pet voor een leuk afscheidscadeautje. Geholpen door de moderne techniek van de QR-code werd er door de passagiers uit Hengevelde, Bentelo en Beckum een volle pet gedoneerd. Gisteren werd één en ander aan André overhandigd.

Enkele feiten:

  • Andre was chauffeur vanaf 2011 – 13 seizoenen (incl. corona jaren)
  • Gemiddeld 20 wedstrijden per jaar (incl. bekerwedstrijden en Europese wedstrijden)
  • Meer dan 10.000 fans in de bus (13 jaar x 20 wedstrijden x minimaal 50 personen in de bus incl. correctie coronajaren en dan houden we het laag aan gezien er in de dubbeldekker veel meer dan 50 personen konden)
  • Kleine 250 wedstrijden
  • 1500 kratten bier
  • 10.000 veilige kilometers

André bedankt namens alle passagiers van de Hengeveldse FC Twente bus

Reactie van André Assink:

“Ik wil iedereen bedanken voor de superleuke attentie die ik heb mogen ontvangen van al die supporters die ik al die jaren heb mogen vervoeren naar de wedstrijden van FC Twente. Mega, mega mooi en harstikke dankbaar!”

André bedankt namens alle passagiers van de Hengeveldse FC Twente bus
Met de spreekwoordelijke pet
Kleine 250 wedstrijden; 1500 kratten bier; 10.000 veilige kilometers