“Annie is gewoon fucking goed!”

De Hengeveldse ondernemers vereniging SIO was deze dinsdag op uitnodiging van ‘ons’ Europarlementslid Annie Schreijer in Brussel. De bus vertrok  al om 5.45, met Annie Schreijer binnen de gelederen! Voor de eerste keer in 10 jaar was Annie mee in de bus. “Met Annie naar Annie!
Annie had het met haar personeel en enkele SIO leden perfect georganiseerd: Het aantal medewerkers dat beschikbaar was, de vergaderzalen en de presentaties. De lunch niet te vergeten, maar ook de bijdrage van de nieuwe lijsttrekker van het CDA in het Europese Parlement Tom Berendsen.

KLIK HIER voor foto’s.

“Annie is gewoon fucking goed”, dat waren de woorden van haar directe medewerker. “Als je met Annie door het Europese Parlement loopt, dan kom je telkens nog geen drie meter ver. Annie kent iedereen en iedereen kent Annie. Ze is down to earth en laat iedereen in de waarde. Ik heb echt veel van haar geleerd!”

Annie is met haar laatste maand bezig in het Europese Parlement, dit was haar op een na laatste rondleiding. “Ik had veel eerder naar Brussel moeten gaan, hier gebeurt het!” aldus Annie.

Annie Schreijer over het bezoek
“Het was vandaag een zeer waardevolle gezellige groep ondernemers die met veel interesse deze dag bij mij in Brussel zijn geweest. Het is mij opgevallen dat bij velen niet bekend is wat er allemaal in Brussel gebeurd. Voor mij was het ook waardevol de weg naar, belangrijke informatie, te wijzen. Omdat het voor mij een van de laatste groepen is na 55 jaar besturen en politiek was het erg fijn dat iedereen zeer tevreden naar Hengevelde terug gereisd is. Als ik dan over 3 weken stop kan ik in Hengevelde nog graag met iedereen na kletsen. Zeker bij de zomerfeesten waar ik nu tijd voor heb. Hartelijk dank en fijn dat jullie er waren. Tot in Hengevelde!”
(Zie onder red.)

De ontvangst en presentatie

Opening
Na de veiligheidscontrole was er een soort van openingsspeech en een presentatie van hoe de lijntjes allemaal lopen aldaar. Een belangrijke boodschap was onder andere: ‘Weet dat er in Europa veel subsidiepotjes zijn’. Annie kwam in het Europees Parlement en daar bleek wel heel veel subsidie naar het westen van Nederland te gaan. Er werd uitgelegd hoe de Europese lijntjes lopen in Brussel, hoe de zetelverdeling is over de partijen met een totaal van 705 zetels. Na 10 jaar geen enkele moeite voor Annie, die aangaf veruit de meeste rondleidingen te hebben gegeven van alle parlementsleden.

Vele onderwerpen kwamen aan bod

Poetin
Er volgde ook nog een waarschuwing over Poetin. Iemand van een Russische delegatie gaf jaren geleden al aan: “Jullie hebben geen idee wat er allemaal in het hoofd van Poetin omgaat “.

FC Twente
Annie: “Ik heb hier natuurlijk veel collega’s uit allerlei landen. Twente is toch wel bekend in Europa, waar kennen ze het van? FC Twente! Voetbal blijkt toch wel een belangrijk uithangbord”.

Plattelandsontwikkeling
Annie: ”Als ik zie wat er nu allemaal aankomt. Het grootste deel van de Nederlandse landbouw wordt als het ware afgeschreven. De productie moet klaarblijkelijk ergens anders plaatsvinden. Ik denk dan, wees eens een keer eerlijk tegen de boeren, dan ben je duidelijk. Er komt telkens een nieuwe uitvoering, ik ben nu zo ver dat ik het gewoon benoem. De Franse en Duitse boeren lijken te winnen, boeren met minder dan 10 hectare komen overal mee weg, dat is nu juist de intensieve landbouw. De groten net bijvoorbeeld 200 hectare maken gewoon 20 bv’s. De productie gaat straks massaal naar Frankrijk m, Spanje en Italië. Het is niet zo dat de landbouw op korte termijn weg gaat uit Nederland maar de grootste productie gaat verdwijnen richting buitenland. Daar staat tegenover, Nederland is het enige land met stikstof wetgeving, dat lijkt mij echt niet nodig.

Wolven
Iets anders: Hoeveel wolven zijn er in bijvoorbeeld Zweden wel niet doodgeschoten, wat dat betreft zijn we in Nederland knettergek. Na de luxe lunch die met veel cachet gepaard ging was het vervolg richting de vergaderzaal waar de persoonlijke ervaringen van Annie net Hengeveldse ondernemers onder de loep werd genomen met de nodige humoristische ondertoon!

Zie dit filmpje:

"De schone luier"

Zomer wintertijd
Annie gaf aan dat ze ook dit jaar weer massaal benaderd was door de Europese pers. “Eigenlijk was nagenoeg iedereen het er mee eens om het af te schaffen, maar enkel Nederland werkte niet mee”.

Annie Schreijer-Pierik verzet zich al lang tegen de EU-plicht om de klok in maart en oktober te verzetten. “Dat is iedere keer een aanslag op gezondheid en bioritme. Eén tijd het hele jaar door is veel gezonder.”

Lijsttrekker Tom Berendsen ontmoet Annie

Lijsttrekker Tom Berendsen
Hij gaf aan dat Annie als geen ander voelsprieten had van wat er leeft in de samenleving. Daar ziet hij Annie echt als een roerganger in en dat hij enorm veel van Annie had geleerd. Ook Tom gaf aan:
“Op het moment dat iedereen hier is, duurt het een uur voordat je door het gebouw bent. Iedereen wil iets van  Annie en zij heeft voor iedereen tijd. Ik ga haar dan ook enorm missen”.

Vervolgens werd iedere aanwezige ondernemer in staat gesteld om een vraag te stellen aan Tom of Annie; Vaak branche gericht in waar de desbetreffende ondernemer zelf actief was. Wat ook voorbijkwam:

De stikstof discussie
“De Duitsers zijn er nog nooit mee begonnen, denk je dat het Ruhrgebied geen stikstof produceert?”, aldus Annie Schreijer.

De afsluiting was bij 'the Beer Factory'i n hartje Brussel

Al met al was het een topdag waarbij veel waardering is ontstaan voor het werk van Annie Schreier, hoe ze erin staat en de parate kennis die ze aan de dag legt. Ook haar populariteit op de werkvloer maakt indruk. Norman Smit: “Wij kijken terug op een geweldig informatieve dag. Goed georganiseerd door SIO en door team Annie!”. Daar kon iedereen zich zeker in vinden.

"Tot in Hengevelde"