Annie Schreijer-Pierik krijgt paus Franciscus op bezoek

Paus Franciscus brengt vandaag een officieel bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde is 'erg onder de indruk' van zijn komst, zo meldt RTV Oost. De voorzitter van het parlement, de Duitser Martin Schulz, had het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk vorig jaar uitgenodigd tijdens zijn officiële bezoek aan het Vaticaan. De paus zal een toespraak houden over Europa. Hij richt zich daarbij op complexe kwesties als de hoge werkloosheid onder jongeren en immigratie. Het bezoek van de paus zorgt voor een strenge bewaking van het parlement in de Franse stad. Schreijer-Pierik 'onder de indruk'Schreijer-Pierik zegt inhet Katholiek Nieuwsblad 'erg onder de indruk' te zijn 'dat onze paus naar Straatsburg komt'. De Hengeveldse vervolgt: 'Ik heb de paus heel hoog zitten, hij zorgt voor verbindingen. 

"Vandaag was een van de mooiste, misschien wel de mooiste dag, uit mijn politieke carrière. Z.H. Paus Franciscus sprak het Europees Parlement toe!" Luister naar interview met ‪RTV Oost‬ voor de reactie van Annie op de toespraak:

VOOR DE REACTIE KLIK HIER

Als katholiek en als Europarlementslid vind ik het erg waardevol dat de paus in gesprek gaat met Europese politici om mee te denken over vrede. Juist in deze tijd is dat nodig in Europa en net over onze grenzen'.