Annie Schreijer-Pierik vreest voor Derde Wereldoorlog

“We staan met één been in de Derde Wereldoorlog". Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde zei dat vanochtend in het radioprogramma Radio1 journaal. Daarmee doelde zij op de snelwegblokkades van Franse boeren, die volgens Annie meer steun verdienen,  maar het mede door de Russische boycot niet krijgen. Volgens Schreijer (CDA) groeit een ernstige economische en politieke onbalans tussen Europa en de andere grote machtsblokken, met name Rusland. Hieronder haar woorden die vanochtend op Radio 1 te beluisteren waren:

Onbalans
Aanleiding voor de uitspraak zijn de snelwegblokkades van Franse boeren. Zij verdienen volgens Schreijer meer financiële steun, omdat ze de dupe zijn van de Russische boycot van Europees voedsel.

Twee minuten voor twaalf
"Die uitspraak dat we met één been in de Derde Wereldoorlog staan is niet nieuw en niet van mij. Ik hoor die waarschuwing al langer van collega's van mij uit het Europarlement, met name uit de Baltische Staten. Onze voedselvoorziening in Europa staat onder druk en daarmee één van de pijlers waarop onze vrijheid is gebouwd. Het is wat dat betreft echt twee minuten voor twaalf."