AutoMaatje zoekt chauffeurs in Hengevelde. Iets voor jou?

De vervoerdienst AutoMaatje Hof van Twente draait al 4 jaar in de Hof. Met de een zestigtal vrijwilligers die het project runnen, worden veel inwoners blij gemaakt met het verzorgen van ritten naar dokter, kapper, familie etc.

Alle kernen in de Hof van Twente heeft vrijwilligers, behalve Hengevelde!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Chauffeur van het eerste uur Hans: “Het is echt leuk vrijwilligerswerk. Mensen voelen zich direct vertrouwd, dus elk ritje is niet alleen zinvol maar ook nog eens gezellig”. Chauffeur Johan beaamt dit: “Het is gewoon leuk om met de mensen om te gaan. Als chauffeur heb je daarnaast ook de vrijheid om nee te zeggen tegen een ritje. Die vrijheid is mooi”.

In 2022 zijn al bijna 600 ritten verreden. De ritplanning wordt verzorgd door vrijwillige planners. Carol is planner vanaf -bijna- het eerst uur: “Het leukst zijn de ritten die een uitdaging zijn, als dat dan lukt is dat extra fijn. Daarnaast kunnen we extra aandacht geven als mensen bellen, sommige mensen vertellen aan de telefoon al heel veel. Wij bieden dan een luisterend oor. Ik geniet echt van dit vrijwilligerswerk!”

 

Op dit moment zoekt AutoMaatje vooral chauffeurs die in Hengevelde ritjes willen verzorgen. Bijvoorbeeld iemand moet naar de tandarts, maar kan er niet meer zelf naar toe fietsen. Of iemand wil naar familie aan de andere kant van het dorp en kan er niet meer zelf komen. Als je chauffeur van AutoMaatje geef je je eigen beschikbaarheid op en je mag wanneer je gebeld wordt voor een ritje ook altijd nog nee zeggen als het toch niet uitkomt. Je hebt geen vaste tijden die je rijdt.

Meer weten? Bel Evelien van Salut 06-54932768 of mail  evelien@salut-welzijn.nl

Meer informatie en aanmelden

Contactgegevens

Aanmelden

De planner van AutoMaatje koppelt de deelnemer aan een van de chauffeurs en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De onkostenvergoeding is €0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Bezoekadres

Grotestraat 86, 7471BR Goor