Autowasserette ter Doest wordt verplaatst.


De bezoekers van de autowasserette naast het voormalige pand van Touringcar- en taxibedrijf ter Doest aan de Diepenheimsestraat zullen even geduld moeten hebben. Het bedrijfspand en de wasserette gaat, zoals reeds vermeld op deze site, plaats maken voor een woning en de sloop gaat een dezer dagen beginnen. Maar niet getreurd, want na de zomervakantie, hoogstwaarschijnlijk al in september, neemt ter Doest een nieuwe wasserette in gebruik. Deze moderne “handwash” installatie voldoet aan alle moderne eisen en maakt deel uit van het volledig nieuw te bouwen bedrijf aan de Needsestraat, hoek Janninksweg.

De nieuwe wasserette wordt ruim opgezet en biedt zelfs plaats aan bedrijfsauto’s met imperial. Nieuw is de aanwezigheid van een sterke stofzuiger, zodat ook het interieur onder handen genomen kan worden. Net zoals de oude wasserette, die meer dan 30 jaar dienst deed, is de nieuwe 7 dagen per week geopend.
Het bedrijf van de familie ter Doest groeide jaren geleden uit haar jasje en vond ruim 4 jaar terug, in afwachting van een definitieve plek, een tussenoplossing op bedrijventerrein Het Wegdam. In maart j.l. keurde de gemeenteraad eindelijk de bijna 10 jaar geleden ontwikkelde plannen goed. Een lang gekoesterde wens van ter Doest gaat hiermee in vervulling.