Basisschoolkinderen bezoeken Keurslager​ij Brummelhui​s


Vanochtend was het dan zover. De kinderen van groep 1 en 2 van de Hengeveldse Petrusschool mochten een kijkje komen nemen in de keuken van keurslagerij Brummelhuis. Bij binnenkomst stond er ranja voor ze klaar met een warm saucijzenbroodje. Maar ze mochten ook zelf de handjes uit de mouwen steken. Allereerst mochten er gehaktballetjes worden gedraaid. Toen deze klaar waren gingen deze in de oven. Terwijl de gehaktballetjes gaarden, kregen de leerlingen een rondleiding door de slagerij. Van de koelcel naar de werkruimte waar de stukken vlees tot lekkere producten worden gemaakt tot de grote diepvries waar eenieder heel eventjes in mocht om af te koelen. In de werkruimte staan ook diverse machines waar de slager mee werkt en waar ze uitleg over kregen. Zo liet slager Ignaat zien hoe verse worst wordt gemaakt, waar de kinderen vol aandacht naar keken. Eerst malen door de gehaktmolen, daarna kruiden toevoegen en mengen en uiteindelijk in de worstmachine waar het worstdeeg in een darmpje werd gedaan.

Daarna mochten ze nog een kijkje nemen in de winkel waar de verse worsten in de toonbank kwamen te liggen voor de verkoop. Op dat moment dat we uit de winkel kwamen en de slagerij werkplaats binnen kwamen waren de door de leerlingen zelfgedraaide gehaktballetjes klaar en die moesten uiteraard geproefd worden. De leerlingen zijn allemaal met een tasje met wat lekkers en een grote glimlach naar huis gegaan.
Hieronder een filmpje van het worst draaien.