Bedrijvenproject leerlingen groep 8 Petrusschool: ‘Ze moesten zelf bellen’

De laatste dagen op de Petrusschool zijn goed besteed door de leerlingen van groep 8 middels een bedrijvenbezoek op 11 juli. De leerlingen moesten zelf bellen met het bedrijf en een afspraak maken om te mogen kijken. Op 11 juli zijn ze op bezoek geweest. Ze werden door de bedrijven heel hartelijk ontvangen. Ze mochten een kijkje nemen, foto’s maken en filmpjes. Alle leerlingen kwamen erg enthousiast terug op school. Ook van de bedrijven hebben we enthousiaste reacties terug.
In groepjes hebben ze van de bezoekjes een presentatie gemaakt in de klas. Hierin konden de leerlingen de geleerde ICT-vaardigheden toepassen. Deze presentaties zijn gestuurd naar de bedrijven. Sommige leerlingen hebben bedank kaartjes / reclameposters gemaakt voor de bedrijven. Er is zelfs een arretjescake aangeboden.

Burgerschap en ICT zijn vakken die verplicht zijn op de basisschool. Vanuit deze vakgebieden mochten de leerlingen van groep 8 een kijkje nemen bij bedrijven in Hengevelde. Via de SIO (ondernemersvereniging) hebben verschillende bedrijven ons uitgenodigd om te komen kijken. Helaas kon dit niet bij alle bedrijven. Wel zijn we zo enthousiast dat we dit project volgend schooljaar voort gaan zetten. De leerlingen zijn uiteindelijk bij 9 bedrijven op bezoek geweest.

Wij kijken dan ook terug op een geweldige samenwerking en gaan dit project volgend schooljaar verder uitvoeren. We hopen dan ook bij de andere bedrijven een kijkje te kunnen nemen. Zie verder de foto’s van de presentaties van de leerlingen.