Bezoek aan voetencentrum De Kievit in Hengelo

Als kind leerden onze ouders ons letterlijk op eigen benen te staan en te gaan waar je wilde. Je zelfstandig te kunnen verplaatsen zonder problemen is namelijk een rijkdom voor elk mens. Pas wanneer dat niet meer gaat zonder pijn, realiseren we ons de enorme beperking. Gelukkig biedt de huidige medische zorg ons mogelijkheden om zo nodig toch mobiel te blijven.

De podologie is namelijk een vakgebied dat allerlei behandelingen en hulpmiddelen kent om dat mogelijk te maken. Een uitkomst vooral ook voor de ouder wordende mens. Daarom organiseren de Senioren Hengevelde een middag met de specialisten van het voetencentrum De Kievit in Hengelo om te horen welke die mogelijkheden zijn. Dit voetencentrum is groot gemaakt door onze oud-plaatsgenoot Ed Wender, ons bekend. In drie korte workshops leert u hier veel over uw voetenwerk.

De middag wordt gehouden op woensdagmiddag 29 mei om 14.00 uur. We vertrekken met eigen vervoer om 13.30 uur vanaf De Marke. Het zou fijn zijn om zoveel mogelijk te kunnen carpoolen, dus zo veel mogelijk samen rijden. Graag even voor 25 mei opgeven bij Alfons Assink; Mob 06 15175218.

Deelname is gratis. Een kleine bijdrage aan de chauffeur is welkom.

 

 

Excursie naar fokvarkensbedrijf Blokhorst.

 

Een ander interessante uitnodiging komt van de eigenaren van fokvarkensbedrijf Blokhorst.

Anja en Pascal hebben de kennis en ervaring van vader Bennie en moeder Annie met de paplepel binnen gekregen en runnen nu dit moderne bedrijf.

Normaal wil een varkenshouder liever geen buitenstaanders binnen laten, maar deze dag wordt voor ons een uitzondering gemaakt.

 

Kom dus op vrijdag 31 mei om 14.30 uur naar de boerderij ( De Boonte) aan de Haaksbergerstraat 3 en geniet van de gezonde levende have die ons helpt voeden.

Ook hier is deelname gratis.