Bijzondere ontmoeting tussen twee Wegdammers

Hengevelde samen op Holland Fisheries Event 2018, een evenement dat Annie Schreijer vrijdagochtend op Urk mocht openen. Dit in aanwezigheid van Geert Jan Assink, als accountmanager verantwoordelijk voor de vlees, vis en gevogelte sector in de Benelux bij Intralox Amsterdam. Hengevelde in onderneming en politiek samen voor voedselzekerheid en innovatie. In landbouw én visserij! Geert-Jan Assink: “Erg leuk om Annie daar te treffen! Toch bijzonder om elkaar als Hengeveldenaren op Urk tussen de vissers te ontmoeten. Wegdammers zie je ook overal. Urk heeft een flinke vloot vissersschepen en uitgebreide visverwerkende industrie waar onze hygiënisch ontworpen transportbanden zowel aan boord als tijdens de verdere verwerking aan wal optimaal tot zijn recht komen.

Elke 2 jaar organiseren ze dit 2-daagse event voor de visserij- en maritieme sector. Annie opende het Event in de haar kenmerkende stijl met een passievolle speech. Ook dit deel van de agrarische sector heeft met uitgebreide regelgeving te maken en de daaruit voortvloeiende en soms moeilijke aanpassingen dus mooi dat Annie ze daar een hart onder de riem kwam steken. Was echt een leuk moment!”

De Koningshof Party & Events op Urk staat vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober in het teken van het Holland Fisheries Event. Bij de opening op vrijdagmorgen sprak de organisatie bij monde van Klaas Jelle Koffeman optimistische woorden over de beurs. De beursvloer was uitverkocht en 20 procent groter dan de vorige editie in 2016. Ook de belangstelling uit het buitenland is gegroeid, met exposanten uit België, Denemarken, Noorwegen en Spanje.
‘Pulsdossier is emotie’

Voor de officiële opening was CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uitgenodigd. In een passievol betoog nam ze de aanwezigen mee in haar inzet in het Europees Parlement voor de belangen van de visserij. Vooral voor de pulsvisserij zet ze zich in. ‘Het is een emotie dossier. Rutte hadden het beter moeten uitleggen aan Macron. Blijf af van de Nederlandse visserijvloot. Nu is er geluisterd naar enkele Franse vissers. Ik heb me moeten verdedigen ten opzicht van mijn eigen land.” Schreijer vroeg  tijd om de zaak van de pulsvisserij te regelen. “Geef ons drie jaar om het in de sector te onderzoeken en dan voor de volle 100 procent te regelen. Dat is beter dan nu direct met minder genoegen te nemen. We gaan ons inzetten om de huidige vergunningen te verlengen.” Na haar inleiding werd door het luiden van de bel de beurs officieel geopend.