Bijzondere prijs voor Inge Legtenberg

De Sem de Rooij-prijs wordt jaarlijks in Deventer uitgereikt aan de meest inspirerende pabostudent van Saxion. Dit jaar was de prijs voor Inge Legtenberg. Het was een overtuigende overwinning, mede doordat zij óók de publieksprijs op haar naam schreef. Gisterenmiddag presenteerde Inge het afstudeeronderzoek dat ging over hoe de sociale veiligheidsbeleving van leerlingen is volgens hen zelf, leerkrachten en ouders binnen de montessorischool van Lith te Deventer waar ze werkzaam was. Ook een punt binnen het onderzoek was wat de leerkrachten doen om de sociale veiligheid te stimuleren.

<< De uitreiking

Inge heeft 2 testen in geheel groep 6,7,8 afgenomen, 1 test bij ouders en een semigestructureerd interview onder de leerkrachten, vertrouwenspersoon en de ib-er. De school scoorde boven het landelijk gemiddelde wat betreft sociale veiligheidsbeleving.

De Sem de Rooij-prijs werd ooit in het leven geroepen als initiatief van de ouders van Sem de Rooij. Docent De Rooij kwam in 2011 in Marokko tijdens een bomaanslag om het leven. De prijs, gekoppeld aan afstudeeronderzoeken, is bedoeld voor inspirerende studenten van de lerarenopleiding van Saxion en wordt jaarlijks uitgereikt op of rond de dag van de leraar.

De oorkonde