Boek: Oorlogsverhalen Ambt Delden Bentelo, Hengevelde, Delden

In het enkele dagen geleden gepresenteerde boek ‘Delden terug naar toen’ staan verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De meeste verhalen spelen zich af in het stadje zelf, maar pal vanaf de rand begon destijds de gemeente Ambt-Delden. In deze plattelandsgemeente heeft de oorlog ook verhalen achtergelaten.

Neem het bombardement van het centrum van Hengevelde, het drama op erve De Bolscher en de neergestorte Engelse bommenwerper bij Bentelo. Het zijn bekende verhalen die in het nieuwe boek terug te vinden zijn. Meer dan vijftig gebeurtenissen of voorvallen uit de oorlog worden in het boek beschreven. Veel van die verhalen werden verteld door ooggetuigen. De oorlog woedde ruim 70 jaar geleden. Er wonen dus overal nog mensen die er zelf bij geweest zijn. Vaak zijn er foto’s uit die tijd geplaatst die de verhalen ondersteunen. Het is voor geïnteresseerden een boek geworden dat er zijn mag. Het aantal pagina’s bedraagt 210, de Stichting “Delden terug naar toen” is de initiatiefnemer van het boek.

Het boek is te koop in de winkels van Lamers, Readshop, VVV en de Galeriet, allemaal te vinden in de Langestraat te Delden.