Carint Reggeland stelt zich voor

Deze week was Carint Reggeland, op uitnodiging van Vrouw Actief Hengevelde in Kulturhus de Marke. Diny Vaarhorst Nollen:” Het takenpakket van Carint Reggeland werd ons helder deze avond, een ondersteunende rol en een helpende hand bieden daar waar nodig is voor de hulpbehoevende mens om het ongemak toch nog zo aangenaam mogelijk te maken. Dit kan zijn in de vorm van lichamelijke, adviserende en begeleidende hulp. Ook werd het thema Mantelzorgers uitvoerig besproken, veel mensen komen ongewild in die situatie terecht. Mantelzorgers kunnen via Carint Reggeland contact zoeken met Salut Welzijn. Salut probeert hierin probleemoplossend te ondersteunen, door verbindingen te leggen met de vrijwilligers van Salut.
Na afloop van de avond werd voor iedereen wel duidelijk dat het goed is om aan dit soort problematiek meer aandacht te geven en bespreekbaar te maken. Carint en Salut versterken elkaar, door verbindingen te leggen, wat ten goede komt voor, zowel de hulpbehoevende als de hulpverlenende medemens.
De volgende VAH bijeenkomst is 13 november.
Moniek Kleinsman uit Bentelo zal dan vertellen voor haar loopbaan als topsporter, leefstijlcoaching, gezondheidsmanagement en politiek.