Carnaval: ‘Met Stijn ten Heggeler de pannen van het dak in het kidscafé’

Het carnaval in Hengevelde en de hele Hof van Twente draait na enkele jaren van afwezigheid weer op volle toeren. Het dagprogramma van de zaterdag was weer traditioneel. Voor de middag het bezoek van alle carnavalsverenigingen uit de Hof aan het gemeentehuis, na de middag de optocht door Hengevelde. (Zie DIT FOTOALBUM). Aansluitend het kindercarnaval.

Gemeentehuis
Onder leiding van ceremoniemeester en President Ramon Freriksen werd gisterenmorgen op het gemeentehuis een mooi programma afgewerkt. Hofprins Mark Altena van CV Sterzo heeft de sleutel overhandigd gekregen van Burgemeester Ellen Nauta. Proclamaties van de prinsen waren wederom een ludiek onderdeel. Ook onze Prins Philip had een prachtige proclamatie met verschillende ludieke uitspraken. Het stukje werd verzorgd door CV Sterzo, waar ook Marjon en Janine, de vrouwen van de president een rol speelden door mooi te zingen. Ook de presidenten kwamen aan het woord. Waarin Frank de Wit afsloot met een speciaal carnavalsgedicht:
Zie onder.

Een impressie van het kindercarnaval

De optocht
President Frank de Wit: “Het was echt een mooie carnavals optocht! Ik heb echt helaas de prijzen niet in beeld. Had alleen de nummers ken de kinderen niet allemaal. Het Uding, met de piraten wagen was 1ste in ieder geval. Verder draaide Stijn ten Heggeler de pannen van het dak in het kids café. In de grote zaal een mooie playbackshow onder leiding van Wout Nollen en Tristan Peters.
Maar vanmiddag was verder top. Denk grootste opkomst ooit en bult mooie wagens. ‘s Middags bij de residentie was ook meer dan geslaagd”.

Het speciale carnavalsgedicht van Frank de Wit (Klik op de foto voor een volledige weergave)