Carnaval in Hengevelde volop gaande!

Donderdag begon Carnaval 2024 voor de dames met de Altweiberparty in Duitsland, 65 dames sterk. Zij hebben een topavond gehad.
De kerels mochten de zaal versieren, ruim op tijd alles tip top in orde. Vervolgens werd prins Rob opgehaald met een shovel van Geurs en de wagen van de Jonkheer en Jonkvrouw.
Met mooie woorden keurde de prins de zaal goed. Afterparty was vervolgens zeer geslaagd!

De vrijdag begon met carnaval op de basisschool. Gedanst en gelachen met de kinderen van alle leeftijden, ook zeer geslaagd.

Met een geweldige feestmiddag oo vrijdag maakten de senioren een begin aan een hopelijk mooi carnavalsweekend in Hengevelde. De Höftemennekes hadden residentie De Gebrande Waateren fantastisch versierd en het voor de gasten aangenaam gemaakt om het feest der feesten te kunnen vieren.

Met passende muziek werd prins Rob en zijn grote gevolg enthousiast binnengehaald, waarmee meteen de toon gezet werd. Met de ceremoniemeesters Frank de Wit en Harrie Scholten werd vervolgens een divers programma afgewerkt. De dansmarietjes, groot en mini, lieten prachtig ingestudeerde dansjes zien, die vele uren oefening gekost zullen hebben. Knap hoe mooi gelijk en ritmisch deze dansjes werden uitgevoerd.

Een playback-act van een man op zoek naar een onzichtbaar object (wat een flesje bier bleek te zijn) en de conference van Paul Wegdam, waren bijdragen die het publiek waardeerden met een warm applaus. Menig hilarische, recente en herkenbare gebeurtenis uit het Wegdamse werden door Paul voor het voetlicht gebracht.

Als afsluiting lieten de leden van de raad van elf in sportieve outfit de aanwezigen fitnessoefeningen doen om dit zwaar vermoeiende weekend gezond door te komen. Of het wedstrijdje “Wie is het snelst: De bierdrinker of de knakworst-eter?” nou ook meteen zo goed bij de fitnessoefeningen paste is de vraag. Grappig was het zeker. Het was een gezellige en goed georganiseerde middag waar alle aanwezigen ook nog eens goed verzorgd werden. Dank daarvoor aan iedereen die daaraan bijdroeg.

Zaterdagochtend stond het gemeentehuis op het programma, gevolgd door een leuke carnavalsoptocht voor de kinderen door het dorp. Aansluitend de playbackshow van de kinderen van de basisschool, waar alle ouders en kinderen een hele gezellige middag kunnen hebben.

Zaterdagavond is iedereen welkom voor een gezellig feestje in het voorcafé.

Zondag barst het feest helemaal los met het Prinsenbal. Een hele leuke middag voor jong en oud. Gratis entree, leuke artiesten en een bult gezelligheid.

Alaaf!

Hieronder enkele foto’s met dank aan Rens Aarnink: