Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes vierden grootse ‘Reünie’ in residentie

Bij De Gebrande Waateren werd  gisterenavond het 44-jarig jubileum gevierd van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes. Een bijzondere avond waar vele generaties aanwezig waren. Voor de jongeren waren er gezichten bij ze wellicht nooit eerder hebben gezien, maar toch delen ze eenzelfde geschiedenis. Allen maakten deel uit van dezelfde vereniging. Vooral voor de ouderen was het een bijzonder weerzie. Wegdammers die decennia geleden uitmaakten van de Höftemennekes, maar inmiddels niet meer woonachtig zijn in Hengevelde. Bijzonder was ook de enorme map van 'Mackie', voormalig president Hennie Wegdam die meters aan handgeschreven en (op de typmachine) getypte sketches had uitgewerkt voor de revue. Volgens aanwezigen schreef hij vele van de toneelstukjes op zijn werk bij de Heemaf in Hengelo uit. Mackie was volgens enkele aanwezigen op die momenten de halve dag niet op zijn werkplek. Zijn naaste collega's dachten dat 'Mack' elders in de fabriek druk aan het werk was, maar ondertussen zat de beste man in de kelder van de fabriek prachtige stukken te schrijven voor de Hengeveldse gemeenschap. Hylarisch natuurlijk en iets wat anno 2018 misschien wel ondenkbaar is. Vervlogen tijden en helaas is hij al jaren niet meer onder ons. 

Wel aanwezig waren de allereerste prins van de Höftemennekes Theo Workel en ook jongste prins Roy Doeschot. Zij werden door mede-organisator Bart-Jan van Hecke bij elkaar geroepen en samen met hen werd volgens carnavalstraditie het glas geheven. Mede-organisator Rob ten Heggeler: "Een prachtige avond. Ik denk dat er zo'n 300 mensen zijn geweest, maar het is moeilijk in te schatten. Er waren namelijk ook mensen die zich niet hebben opgegeven. Gelukkig was het goed vol en tot laat keken er nog mensen naar de collages in de zaal, uniek beeldmateriaal dat in 44 jaar verzameld is. Wat opviel was dat vooral veel groepen met elkaar kwamen. Bijvoorbeeld dansmarietjes van vroeger die we elkaar al lang niet meer hebben gezien, super!"
Muzikale ondersteuning was er van Around 69, de band waar drie oud-presidenten in actief zijn in de naam van Marcel Wolterinck, Ronald Rikkert en Nico Bebseler.

Hieronder foto's en het volledige fotoalbum van de avond:


De allereerste prins (Theo Workel) en de op dit moment laatste prins (Roy Doeschot) heffen samen het glas!


President Harry Scholten en voorganger Theo Doeschot kijken naar de prinsen van weleer en halen herinneringen op


De erfenis van Mackie, uren leesvoer met prachtige verhalen waren gisterenavond inzichtelijk met dank aan Theo Workel!

Klik HIER voor het fotoalbum van de avond.