Charles Koebrugge verbaasde Hengevelde met zijn drone

De luchtfoto van het zomerfeestterrein bij nacht ging als een lopend vuurtje rond tijdens het festival: “Ik ben bijna een jaar geleden met deze hobby begonnen. Het was op onze bruiloft thuis in 2014, daar heb ik iemand gevraagd om foto's te maken van de feesttent achter ons huis. Naar aanleiding daarvan ben ik geïnteresseerd geraakt.Vervolgens heb ik via Facebook iemand leren kennen die mij de eerste vliegles heeft gegeven, daarna heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het zelf gewaagd en zoals altijd; al doende leert men! Tijdens de zomerfeesten zijn mijn foto’s van het terrein zowel bij dag als bij nacht veel gedeeld in de sociale media, de reacties waren enorm en positief, voor herhaling vatbaar lijkt mij zo!

Er is de laatste tijd in de media veel te doen om regelgeving met betrekking tot het drone vliegen, maar hier in de omgeving nog genoeg buitengebied met mooie natuur om te vliegen, bovendien kan ik zelf in de tuin opstijgen, wat wil je nog meer!”

KLIK HIER VOOR EEN TIENTAL LUCHTFOTO’S VAN CHARLES KOEBRUGGE

Wat is een drone precies?

Een onbemand luchtvaartuig of 'drone' is een luchtvaartuig zonder piloot aan boord. De toestellen worden vaak op afstand bestuurd, waarbij de bestuurder zich in de nabijheid kan bevinden, maar ook op duizenden kilometers afstand. Er zijn ook autonomere toestellen, die volgens een geprogrammeerde opdracht handelen.

Er bestaan verschillende namen waaronder een dergelijk toestel bekend is: UAV (Unmanned Aerial Vehicle) of RPAS (Remotely Piloted Aircraft System), Micro Air vehicle (MAV), Autonomous Aerial Robotics (AAR), Small Unmanned Aircraft System (SUAS), microcopter, mini UAV of small UAV, rotor-UAV of RUAV, Quadcopter.

In het Nederlands wordt ook vaak het woord drone gebruikt. "Drone" is oorspronkelijk een militaire luchtvaartterm voor een onbemand vliegtuig dat dient als 'vliegend doel' om uit te schakelen bij oefeningen; het zijn vaak aangepaste voorheen bemande uitgefaseerde straaljagers zoals de F-16 Fighting Falcon[1] en in de toekomst de F35 ofwel JSF. In de luchtvaart spreekt men voor de algemenere betekenis ondertussen conform de regels van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) over RPAS.