Clubactie glasvezel levert € 9.400,- op!

In Hengevelde weten we al vanaf eind April dat we verzekerd zijn van glasvezel in de nabije toekomst. Toen was de grens inzake de minimale aanmeldingen (35% van de huishoudens) al ruim overschreden. Onder andere door corona heeft DeltaFiber en de providers Caiway en Delta toch besloten de actie te verlengen t/m eind mei. De glasvezelactie is inmiddels ten einde. Op dit moment heeft iets minder dan 50% van de Hengeveldse huishoudens zich aangemeld voor glasvezel. Een groot deel van deze aanmeldingen zijn gegaan via de clubactie. Elke aanmelding die binnen is gekomen via toekomstbestendighengevelde.nl is beloond met €50,- voor deze clubactie.

€9.400,- voor de verenigingen

Vanmiddag kwam Vincent Schonewille van DeltaFiber zelf langs om de cheque te overhandigen aan Jan Put (ambassadeur), Mahmoud Jaafil (ambassadeur) en Mark Tuinte (SSGH). Jan en Mahmoud waren naast promotors ook vooral het gezicht achter de succesvolle glasvezel campagne in Hengevelde. De SSGH heeft de coördinatie van de clubactie voor haar rekeningen genomen. De clubactie heeft €9.400,- opgeleverd. Een bizar resultaat in vergelijking met andere deelnemende dorpen, waar ze ook bij DeltaFiber erg van onder de indruk zijn. “Een prachtig voorbeeld van saamhorigheid met als einddoel glasvezel voor een toekomstbestendig Hengevelde”, aldus Vincent Schonewille (DeltaFiber).

Inzet meerdere verenigingen/instanties bijzonder

Waar in andere dorpen veelal één vereniging zich inzet voor de clubactie is er in Hengevelde heel bewust gekozen dit op te pakken met meerdere verenigingen, clubs of instanties.

Mark Tuinte: “Hierdoor bereik je makkelijk een hele grote doelgroep en is er direct veel draagvlak. Dit heeft zeker geleid tot het in verhouding hoge bedrag dat we als gemeenschap hebben verdiend met deze actie. Hier mogen we trots op zijn!”

Via het subsidiesysteem van de Zomerfeesten Hengevelde worden de opbrengsten van de clubactie verdeeld onder de deelnemende verenigingen.

Resellers bedankt!

De afgelopen maanden hebben ICS Computers (Martijn en Mahmoud) en Reggestad automatisering (Frits Bauhuis) zich belangeloos ingezet voor de glasvezel campagne. Alle bestellingen die via deze bedrijven zijn binnengekomen zijn ingevoerd via toekomstbestendighengevelde.nl. De bedrijven hebben afgezien van hun reseller-bonus en deze dus geschonken aan de clubactie. Mahmoud: “We zijn echt heel druk geweest met het adviseren en het overtuigen van mensen die nog twijfelden. Achteraf hebben we er een bak werk aan gehad, maar het was zeker de moeite waard.”

Heel Hengevelde glasvezel

Jan Put: ”Nog leuk om te melden. Omdat er in het totale Cogas gebied erg goed is gescoord heeft DeltaFiber besloten om iedere woning van een glasvezelaansluiting te voorzien. Op deze manier zijn alle woningen in de bebouwde kom van Hengevelde direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open”.

Alle deelnemende verenigingen

De clubactie had niet zo succesvol kunnen zijn zonder de inzet van de volgende verenigingen/instanties/stichtingen en haar vrijwilligers: Zomerfeesten Hengevelde, Voetbalvereniging WVV’34, Wegdamse TC – Hengevelde, Kulturhus de Marke – SSGH, Vrouw Actief Hengevelde, MiXX Hengevelde, Amuzant Muziekvereniging, Handbalvereniging WHC Hengevelde, Loopgroep Hengevelde, IJsbaan Hengevelde, Ouderraad Petrusschool Hengevelde, CV de Höftemennekes, Volleybalvereniging Cupido en Senioren Hengevelde.