Cogas start dit jaar in Hengevelde met aanleg glasvezel. En Reggefiber dan?

 

 

Deze week hebben de Hengeveldenaren een brief van Cogas gekregen waarmee zij zich kunnen aanmelden om zich kosteloos en zonder verplichtingen te laten aansluiten op het glasvezelnetwerk. Overal zie je in de tuinen bordjes va Reggefiber staan. Tijd voor Wegdamnieuws om eens contact op te nemen met beide leveranciers.

M. Seinen van Cogas: “Iedereen krijgt kosteloos glasvezel aangelegd en kan zelf bepalen wat men er mee wil. Maak je geen gebruik van heb je geen kosten. Bij Reggefiber wordt je gedwongen gelijk voor een provider te kiezen en zit je dus vast aan een contract. Zo is Cogas al 10 jaar lang bezig met de aanleg van glasvezel. Er ligt bijna in ons hele gebied glasvezel tot in de wijkkast. Cogas gaat nu starten nu met de aanleg tot in de woning. Daarnaast ligt er al glasvezel op tal van bedrijventerreinen in regio en nemen zakelijke klanten ook producten via glasvezel af.”

Edgar Hans van Reggefiber: “Waar het enthousiasme groot is en de bewoners niet kunnen wachten tot het er komt, starten we met de aanleg. Kortom, Reggefiber belooft alle inwoners een écht werkende en kosteloze glasvezelaansluiting, als 30% van de huishoudens in Hengevelde voor glasvezel kiest. Bij Reggefiber weten zij echter direct waar ze aan toe zijn.

M. Seinen van Cogas:” Cogas Kabel beschouwt glasvezel als de nutsvoorziening van de toekomst en ziet het als haar verantwoordelijkheid om het hele verzorgingsgebied te verglazen.” Op de vraag of het tot de mogelijkheden behoort dat zowel Cogas als Reggefiber de grond in gaan antwoord Seinen:“Wij gaan aanleggen eind van dit jaar, ongeacht, terwijl Reggefiber start met aanleggen bij een percentage van 30%.  Bijvoorbeeld in Markelo hebben wij een dekking van 90 % en zijn we inmiddels al begonnen.”

Edgar Hans van Reggefiber :”Aan alleen een glasvezelaansluiting heeft men eigenlijk niets. Inwoners kunnen er pas écht gebruik van maken met een abonnement op internet, tv en/of telefonie via glasvezel. Bij Reggefiber kunnen de inwoners nu al zelf bepalen bij welke serviceprovider zij dat willen afnemen. Bijvoorbeeld KPN, Vodafone, Concepts ICT, Lijbrandt, en XS4ALL. In tegenstelling tot de kabel biedt het glasvezelnetwerk van Reggefiber toegang aan meerdere aanbieders van glasvezeldiensten. Er komen elk jaar weer nieuwe aanbieders bij. Dit maakt vrije concurrentie mogelijk en dat biedt de

Verdere info zie deze link