Coöperatie Hof van Twente op Rozen verwelkomen hun 300ste lid

De heer en mevrouw Bart en Karin van der Maar uit Ambt Delden zijn alweer het 300ste lid van de succesvolle Coöperatie Hof van Twente op Rozen – een inwoners initiatief om iedereen in de Hof van Twente mee te laten doen met ‘groene stroom uit je eigen gemeente’ en daarmee GROEN en geld samen te laten werken.

Óók Karin en Bart van der Maar hebben dit initiatief omarmt en zijn lid geworden van de Coöperatie.
Karin en Bart hebben daarvoor gekozen omdat zelf op hun monumentale pand geen zonnepanelen kunnen leggen. Ze bewonen één van de oudste boerderijen in Twickel. Op deze prachtige locatie in Ambt Delden (Meijerinkveldkampsweg 10a, “Dubbelink Havezate”) hebben zij een van de eerste boerderijen in Twickel (1838) van het type ‘hallehuis’ (afscheiding tussen wonen en bedrijf) en deze is compleet gerestaureerd en op het landgoed zijn er prachtige lodges gebouwd om gasten in deze mooie natuur te laten genieten en overnachten – zie OP10Logeren.nl of vraag informatie op [email protected].

In de 2e helft van maart heeft de Coöperatie Hof van Twente op Rozen een succesvolle ledenwerfcampagne gevoerd. In 2,5 week werden er 82 nieuwe leden ingeschreven. Een deel daarvan, waaronder Karin van der Maar volgde de coöperatie al door de nieuwsbrief te lezen en vond dit een goede gelegenheid om zich nu ook daadwerkelijk aan te melden als lid.

De ledenwerfcampagne is opgezet In verband met een nieuwe overheidsregeling per 1 april 2021 (SCE).
De mensen die vóór 1 april lid werden konden nog van beide regelingen profiteren. Voor deze leden geldt een voordeel van 15 jaar voor de projecten die onder de oude regeling zijn gerealiseerd.
De nieuwe “postcoderoosregeling” biedt ook weer 15 jaar voordeel voor de mensen die lid worden.
Vanuit de oorspronkelijke coöperatie is daarom een nieuwe coöperatie opgericht: “Energiecoöperatie Hof op Rozen”. Deze coöperatie zal vanaf 1 april met zowel de bestaande als nieuwe leden verder gaan en ook weer duurzame en financiële voordelen opleveren voor bestaande en nieuwe leden!

Dus ………………. meld je aan, doe mee en profiteer mee van het realiseren van een energie neutrale gemeente Hof van Twente in 2035!
Zonnepanelen op grote daken (hoofdzakelijk agrarische bedrijven) in de Hof van Twente die Groene stroom leveren aan de inwoners uit de Hof van Twente – wie wil dit nu niet? Zie www.hofvantwenteoprozen.nl of bel gewoon 0547-208000.

Op de foto Maaike en Bart van der Maar, Ambt Delden – 300ste lid Coöperatie Hof van Twente op Rozen