Corona virus grote gevolgen voor Hengevelds bedrijfsleven: Bakker start op zondag om 3.30!

De ontwikkelingen rondom het Corona virus volgen zich in razendsnel tempo op en de gevolgen zijn immens. Gisteren rond het middaguur heeft de redactie van Wegdamnieuws een rondje gedaan richting een aantal ondernemers. In enkele gevallen is het alweer achterhaald door het sluiten van de scholen en de horeca, maar het geeft in ieder geval een beeld van de situatie.
Vincent Nollen:” Er is aardig wat gehamsterd bij ons in de winkels in de afgelopen dagen! Dat is ook de reden dat ik zelf met en aantal personeelsleden in de nacht van zaterdag op zondag om half vier in de ochtend ben begonnen met bakken! Dit is allemaal vooruit gestelde omzet: mensen hebben nu de diepvries vol. We hebben nu vier werknemers zitten nu verkouden thuis die anders wel gewerkt hadden. In de winkels hebben we een protocol opgesteld:

Keurslagerij Brummelhuis: "Nederland zit in grote onzekerheid door het Coronavirus. Wij willen graag ons steentje bijdragen en u onze bezorgservice aanbieden om iedereen te kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Bent u, of wilt u, door deze omstandigheden liever niet meer naar onze slagerij te komen en toch van onze heerlijke producten genieten, dan kunt u uw bestelling via whatsapp, telefonisch of per mail aan ons doorgeven. 0547-333260 06-55132137 Info@brummelhuis.keurslager.nl. Vermeld alstublieft uw naam, adres, woonplaats en mobiele nummer. Wij bezorgen u bestelling tot in een straal van 10 km van Hengevelde Uiteraard mag u ook uw bestelling doorgeven en het in de winkel afhalen, in de winkel uw boodschappen vanuit de toonbank uitkiezen is natuurlijk ook prima mits u klachtenvrij bent. Wij geven de voorkeur aan betalingen met de pin! U kunt van maandag t/m vrijdag tot 18:00 uur uw bestelling doorgeven en dan bezorgen wij de volgende dag tussen 17:00 uur en 18:00 uur bij u thuis. (Indien voorradig)."

Namens COOP Supermarkt Stefan Hemel: ”De gevolgen van de Corona crisis weet ik nog niet precies. De klanten hebben afgelopen 2 dagen wel veel voorraad ingeslagen. Het was namelijk drukker dan met kerst. Veel groente en fruit, zuivelproducten, brood, toiletpapier, vlees en vleeswaren, kaas, bier. Eigenlijk alles is op vrijdag en zaterdag verdubbeld aan verkoop. Er is zoveel gehamsterd op vrijdag en zaterdag dat het distributiecentrum de enorme hoeveelheden moeilijk kan aanleveren. Ze hebben extra personeel en vrachtauto's ingezet om alles bij de winkels te krijgen. We hebben zaterdagmiddag om 15.00 weer een levering ontvangen, dus alles is nu redelijk weer aangevuld”.

Hotel Hof van Twente, Silvia Pierik zondagmiddag: ”Ook bij ons, net als bij andere horecabedrijven regent het annuleringen. Wij verwachten dat de komende dagen nog meer mensen hun reis en diners annuleren. Wij hopen op duidelijke richtlijnen van de politiek m.b.t. toerisme/gastronomie, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is”.

Het hotel blijft wel open voor zakelijke gasten. Wat het resraurant betreft bestaat er nog enige onduidelijkheid. Het behoort tot de mogelijkheden dat er enkel roomservice geboden gaat worden.

Dineke Hek van dePetrusschool: “We moeten eerst afwachten wat er vanmiddag besloten gaat worden. Zodra duidelijk is of de scholen dicht gaan en onder welke voorwaarden dit gebeurt, gaat er een bericht naar alle ouders en uiteraard ook naar Wegdamnieuws”.
Later op de dag:” Vanmiddag heeft het kabinet besloten de scholen te sluiten i.v.m. het Coronavirus. Dit heeft directe gevolgen voor ons allemaal. Alle scholen gaan dicht tot 6 april. Vanaf morgen wordt er ook op onze school geen lesgegeven. Om het schoolwerk door te laten gaan, verwachten we dat er morgenochtend tussen 8 en 11 uur voor alle leerlingen van groep 3 t/m 8 werk opgehaald wordt.

So Nice, 't Kooltje en de Kolenbrander
Brian Kuipers zondagmiddag: “Bij So Nice ligt alles eruit voor de deze maand, Apres Ski met Mie en tal van andere kleinere productie. Voor april verwacht ik niet veel beter, we hebben verscheidene grote Paasparty’s de grootste Bentelo, de Megaparty enz. Staat allemaal op de wip en wat zal er verschoven worden.
Het café leven draait nog gewoon door met deze opgelegde regels gasten blijven gewoon komen, het evenement Kooltje XXL voor volgende week hebben we moeten schrappen maar dit vindt later plaats, dit betekent niet dat 't Kooltje dicht is.
We zitten deze maand bij de Kolenbrander zelf met het Tubantia Lezersmenu en de Jumbo Restaurant actie, dit is een hele drukke maand voor de Kolenbrander en gelukkig de meeste gasten die hebben gereserveerd blijven gewoon komen. En als gasten om bepaalde redenen niet willen of kunnen komen geven wij ze de mogelijkheid om ook gebruik te maken van het Tubantia Lezersmenu en de Jumbo restaurant actie ook in april, dit vinden ze heel fijn en reserveren dan vaak ook al meteen weer voor april.
Natuurlijk worden er veel vragen gesteld over hoe wij ermee om gaan en we kunnen iedereen geruststellen dat we het allemaal ruim opgezet hebben, dat we het 't zaaltje ook als restaurant gebruiken zodat de mensen lekker ruim kunnen zitten, het restaurant en zekers alle toiletruimtes worden meerdere keren per dag goed schoongemaakt en gedesinfecteerd we zorgen dat alles veilig is. Dus de gasten kunnen bij ons zonder dat ze zich zorgen te hoeven maken lekker eten. Dit moet ook een iedereen blijven doen want de horeca wordt al hard genoeg getroffen. Dus laten we de rust bewaren en ons houden aan de regels die de regering ons heeft opgelegd en niet in paniek geraken.

Later gisterenmiddag: ”Wij draaien vanavond gewoon onze gasten af  maar: Wat een besluit! Dat we dicht moeten akkoord; maar dan om 17.30 zeggen om 18.00 uur moet je sluiten! Dat viel ons wel even rauw op het dak kan ik wel zeggen!