Cultuur in jouw klas

CuBaHof organiseert donderdag 8 november en woensdag 21 november workshops voor leerkrachten uit het basisonderwijs bij Theater de Reggehof. Het thema van de workshop is interactief schooltheater, morgen direct aan de slag door Theater Sonnevanck.
In schooljaar 2018-2019 vindt er een vijftal inspirerende workshops plaats op het gebied van cultuureducatie. Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs in de gemeente Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten, Twenterand, Hof van Twente en Raalte. De workshops vinden verspreid door heel Overijssel plaats. Samen met de andere organisaties betaalt en maakt CuBaHof dit dure, prachtige en luxe programma mogelijk en beschikbaar. Alle scholen betalen voor de CuBaHof, elke leerkracht uit Hof van Twente mag er gebruik van maken. 
Het aanbod van de workshops is erg divers en draagt bij aan de deskundigheidsbevordering van leerkrachten op het gebied van cultuur in de klas. Kunstenaars die met het project mee doen zijn Heleen Bosma en Alied van der Meer van Schrijversduo Aha! Nadieh Grauwmans – Tigchelaar van Theater Sonnevanck, dans en zangdocent Tessa Kortenbach, beeldend kunstenaar Saskia Pekelharing en Karin Kotte met Monique Fischer over procesgerichte didaktiek.
 
Stichting CuBaHof is een samenwerkingsverband tussen de basisscholen en culturele instellingen in de Hof van Twente. De stichting draagt zorg voor het culturele aanbod voor alle scholen in de gemeente. De CuBaHof verzorgt jaarlijks voor alle basisschoolgroepen (bijna 2800 kinderen op 19 basisscholen) een afwisselend cultureel programma op het gebied van cultureel erfgoed, dans, literatuur, muziek, theater, audiovisuele en beeldende kunst. Binnen CuBaHof is een cultuurcoach aangesteld die de activiteiten, samen met de scholen en instellingen, tot stand brengt. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hof van Twente.
 
Benieuwd wat CubaHof allemaal nog meer doet? Neem een kijkje op de site: www.cubahof.nl