‘Daar moeten we wat mee’ dachten Stefan en Carla Hemel!

20-daagse goederen inzamelingsactie voor Oekraïne bij Coop Hengevelde afgesloten

Natalya ten Heggeler is er maar druk mee. De mannen stonden weer bij haar voor de deur.
(Zie dit artikel)
Ze hebben een visum voor 1 maand kunnen regelen en ze proberen in die periode zo vaak mogelijk heen en weer te rijden met bussen vol hulpgoederen. Daar moeten we wat mee dachten Stefan en Carla Hemel!

En zo ontstond spontaan het idee: De 10-daagse goederen inzamelingsactie voor Oekraïne bij Coop Hengevelde! Carla Hemel:

“Ruim 20 dagen stonden er voor in de Coop kratten klaar waar klanten goederen konden doneren voor Oekraïne. Echt super dat zo veel klanten gedoneerd hebben, de kratten zijn goed gevuld. Coop Hengevelde heeft deze actie ook ondersteunt door middel van vele extra producten hieraan toe te voegen. Afgelopen week kwamen Natalya ten Heggeler met een aantal Oekraïners in de Coop om alle producten in ontvangst te nemen. Zij hebben er voor gezorgd dat alles naar Oekraïne is vervoerd en op de juiste plek persoonlijk is overhandigd.

Mensen, allemaal: “Dankjewel” voor alle donaties!

Natalya ten Heggeler: “De spullen zijn al in Cherniov,! De eerste pakketten zijn al overhandigd! Ze zijn in een keer doorgereden. Woensdagochtend zijn ze al om 5 uur vertrokken en vanmiddag (vrijdag) waren ze over! De eerste pakketten zijn al bij de mensen. De rest wordt daar naar een kerk gebracht en daar kunnen de hulpbehoevenden het ophalen.  Bijna alles wordt persoonlijk overhandigd.
We hebben ook kleding en dekbedden meegegeven, veel mensen hebben namelijk geen huis meer. Zij verblijven in een voormalig sanatorium met nagenoeg niets.

Hengevelde, Stefan en Carla: BEDANKT!”

De tocht richting de eindbestemming gaat wederom over zandwegen met uitgebrande tanks langs de kant naar het noorden van Oekraïne. De overige wegen zijn veelal kapot gebombardeerd. De mannen hadden filmbeelden op de telefoon van de bizarre tocht van de heenweg.

Hieronder een filmpje van vandaag uit Oekraïne en foto’s van de actie en enkelen van de vorige keer: Hoe en waar komen de goederen terecht.

Deze beelden zijn gemaakt door de chauffeurs die woensdag nog in Hengevelde waren