De beker-met-de-grote-oren gaat naar Scharenhorst

De uitspraak werd pas echt beroemd in 1988 door Leo Beenhakker. “Die beker met die grote oren wil ik een keer vasthouden,” zei hij destijds als trainer van Real Madrid. Dat gevoel gaat nu naar ‘Scharenhorst’, een samenvoeging van Scharenborg en Blokhorst, de tweede winnaar van de: Eerste Pinksterdag: Gincanadag! Bennie Blokhorst:
“Het was weer erg goed georganiseerd! De complimenten aan Gijs Eijsink! We hebben er een mooie dag van gemaakt, het begon een beetje stroef vanwege de weersomstandigheden maar na de middag was het zeer goed te doen! Heerlijke dag gehad, de catering onderweg was goed en we hadden alle tijd!”

Dat is nou Gincana! Het gaat er bij een Gincana om dat je geniet van de regio waar je doorheen komt, dat je het gezellig hebt samen en daarbij kun je onderweg ook nog wat punten scoren.

Na afloop bleek iedereen vol lof te zijn over de route en de taakjes die onderweg gedaan moesten worden. De redactie van Wegdam Nieuws besloot in overleg met de Kolenbrander dat de Pinkster Gincana ook volgend jaar weer gehouden zal gaan worden. Maar:

Vriend en vijand waren het erover eens: Dit gebeuren verdient wel veel meer deelnemers! Onbekend maakt onbemind?

Het grillige, onberekenbare weer weerhield een groot aantal Hengeveldenaren van deelname aan de tweede Pinkstergincana. Wegdam Nieuws en De Kolenbrander tekenden voor de organisatie. Niettemin namen vijf groepen eraan deel en dat kwam neer op zo’n veertig deelnemers, die unaniem enthousiast waren over de route. De fietsers reden via allerlei kleine en minder kleine weggetjes via het Markveldseveld en het Achterveld naar Neede en vandaaruit via de Needse Berg en Markvelde weer terug naar de Kolenbrander.
Winnaar werd de groep Scharenhorst die bestond uit de families Blokhorst en Scharenborg. Ze eindigden met 44 punten ruim als eerste.

De jury kwam uiteindelijk tot de volgende uitslag.

  1. Groep Scharenhorst 44 punten.
   2. Groep Ten Thije-De Witte-Assink 40
   3. Club 20 (Johan, Ingrid, Raymond, Ester, Robert, Marianne, Rob, Marian, Erwin, Sandra) 35
   4. De vrienden (Vincent, Antoinet, Chris, Tonnie) 31
   5. Team Jolissen/Jannink/Vogt 29