De beste wensen voor 2022!

Gelukkig Nieuwjaar! Nou, wenst Wegdamnieuws dat iedereen natuurlijk toe, maar dit jaar is wel extra speciaal om dat zomaar te zeggen. We hebben strenge regels, niet iedereen kon en mocht met Kerst bij elkaar zijn en elkaar omhelzen bij het ingaan van het nieuwe jaar is ook niet aan te raden.

Wat een jaar en wat een afsluiting!
Opnieuw lijkt er een traditie verloren te gaan, namelijk het afsteken van vuurwerk. Sinds de middeleeuwen doen wij de Chinezen na door vuurwerk te gebruiken om het nieuwe jaar in te luiden. Afschaffen? Wanneer je iets wil afschaffen, zal je moeten zorgen voor een nog beter alternatief. Kijk naar Australië: een land dat in vele opzichten veel verder is dan Nederland. Het particuliere vuurwerk zou plaats moeten maken voor vuurwerkshows met artiesten, een echt evenement.

De warmste oudejaarsdag ooit!
In De Bilt is de temperatuur afgelopen nacht opgelopen tot 14,4 graden en daarmee is het volgens Weer.nl officieel de warmste oudejaarsdag ooit gemeten. Het vorige record kwam uit 2017, toen werd het op het hoofdstation 13,7 graden. Waar gaat dit naar toe?

En…..De polarisatie verdeelt ons, is naar binnen gekropen op ons werk, in onze families, en ga zo maar door. Onzekerheid over de toekomst, onze vrijheden, onze gezondheid: ze raken onze onderlinge verhoudingen tot aan de keukentafel toe.
2021: het jaar van de vaccinatie of niet? Wel of niet een poging om terug te gaan naar het nieuwe normaal? wel of niet een wereldcomplot? vaccinatie veilig of niet? bestaat Corona nu wel of niet? een verdeeld volk met een verdeelde mening en Twitter heeft het hoogste woord. Maar niet de laatste…

Dat hebben wij! Een nieuw jaar 2022 waarin we mogen hopen, vertrouwen dat het weer goed komt, elkaar opbeuren en elkaar steunen in welke vorm dan ook.

2022: Een nieuw jaar met nieuwe kansen.

Luchtfoto Ruben Eijsink