De Elastiekenkoers: Wederom een heroïsch gebeuren

Vlnr: Martijn Tuinte, Ilse Boerhof (Uit Neede, collega Martijn) , Matthijs Asschert, Tonnie Cattier (Vriend Martijn) Jan Semmekrot, Bart Oude Rikmanspoel, Paul Grefte en Gerard Pierik.

Donderdag vond de negende editie plaats. In totaal deden 181 deelnemers uit de hele Hof van Twente mee en legden gezamenlijk een parcours van 183 kilometer door Twente af. Er werd een recordbedrag van maar liefst 108.100 euro opgehaald. Na een korte toespraak en het sabreren van een fles champagne door Ank Bijleveld, vertrok het peloton op donderdagochtend om 8.00 uur bij Carelshaven in Delden.

KLIK HIER voor een fotoalbum

Doelen
Dit keer gaat de opbrengst naar ‘alles wat mensen in de Hof van Twente in beweging brengt’. Zo krijgt Lotte (10), die het syndroom van down heeft, een blauwe driewieler waarmee ze zich makkelijker kan bewegen. Ook gaat er een duofiets naar Markelo en krijgt zwembad De Mors in Delden een tillift voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.
Maar ook Hengevelde werd verrast: Project Fietsmaatje Hengevelde heeft een bijdrage ontvangen voor een berging waar de duofietsen kunnen staan.

Na een slopende en vooral warme tocht door Twente, finishten de deelnemers onder veel belangstelling aan het begin van de avond bij Bar d’Olde Smidse in Goor alwaar de renners een heroïsche intocht stond te wachten met veel publiek.

Vanwege de hitte hebben we wel extra drinken geregeld. En de lokale brandweer zorgde weer voor de nodige verkoeling. Maar ondanks de lastige omstandigheden is alles goed verlopen. En het resultaat mag er zijn: in totaal hebben we nu al ruim 800.000 euro voor goede doelen opgehaald.

Hieronder de reacties van de Hengeveldse helden:

Jan Semmekrot

Jan Semmekrot: “Dat je het echt samen doet met zijn allen naar de eindstreep”
Het was gisteren een zeer warme dag maar ook hele mooie dag. We hebben gefietst vanuit Delden naar Mander daar hadden we onze eerst pauze.
Vervolgens door richting de Holterberg, dit was een zware beklimming met de hitte maar bovenop konden we bijkomen bij de pauze plek.
Vanaf hier zijn we doorgefietst naar de watermolen in Haaksbergen en toen door naar Delden bij het Wapen van Delden. Hier zijn de eerste cheques uitgereikt waaronder 1 aan fietsmaatje Hengevelde voor een berging waar de duofietsen kunnen staan en voor dat soort dingen doen we het ook.

Vanuit hier weer op de fiets naar Goor waar we geweldig werden ingehaald.
Wat het meeste is bijgebleven deze dag is dat je het echt samen doet met zijn allen naar de eindstreep.

Voor de rest wil ik ook via deze weg de organisatie en vrijwilligers bedanken voor het geweldig regelen en verzorgen van alle deelnemers”.

Martijn Tuinte rechts

Martijn Tuinte: “Die aankomst blijft indrukwekkend”
“We hebben een prachtige rit door Twente gehad. De hitte had maakte het wel wat zwaarder maar door veel te drinken was het goed vol te houden. Maar e aankomst in het centrum van Goor maakte alles goed, dat blijft indrukwekkend!
We hebben € 108.100, – opgehaald voor goede doelen in de gehele Hof. Een heel mooi bedrag wat goed besteed wordt aan diverse doelen, Ook in Hengevelde. Mooi toch!”

Gerard Pierik

Gerard Pierik: ”Je helpt elkaar als het even wat moeilijker gaat”
“Ik kijk er met veel plezier op terug! Het was een goed georganiseerde dag met een mooie route. Het is gezellig, niet prestatiegericht en je helpt elkaar als het even wat moeilijker gaat.
En dan samen een mooie opbrengst bij elkaar fietsen is het toetje”.

Paul Grefte

Paul Grefte: “Compliment voor de politie”
Het was een warme dag maar met veel eten en drinken, dan is het prima te doen. Wat ik zeker wil vermelden; De organisatie, super! Voldoende eten en drinken tijdens de pauzes
Verder compliment voor de politie! Belangrijke kruisingen werden gewoon voor ons afgezet. Geen een keer een gevaarlijke situatie!

Mooi initiatief! Opbrengst veelal voor mensen met een beperking. Geen geld maar direct een middel.  Stalling voor duofiets in Hengevelde, lift voor zwembad in Delden. Tovertafel (computer met geavanceerde beamer) voor appartementen complex voor onze Emiel…. Top!”

Bart Oude Rikmanspoel

Bart Oude Rikmanspoel: “Het ging niet vanzelf”
“Ik kijk geslaagd terug op deze dag, het ging niet vanzelf maar we hebben de finish weer veilig gehaald. Een goed georganiseerde dag met mooie doelen in de Hof van Twente, dit jaar is er voor fietsmaatjes in Hengevelde ook een mooie schenking geweest.
Volgend jaar weer!”

Mathijs Asschert: “Je moet niet mee gaan fietsen zonder vooraf te trainen”
“Het was goed te doen, goed blijven drinken en eten met deze temperaturen . Je moet niet mee gaan fietsen zonder vooraf te trainen. Wat mij bij blijft is dat het perfect georganiseerd is, ook met de verkeersregelaars
Verder wil ik mensen aan sporen, lokale goede doelen te blijven sponsoren zodat mensen met een beperking nog beter geholpen worden”.

181 renners aan de start

De Elastiekenkoers heeft dit jaar een recordbedrag opgebracht van €108,044,32,- op. Afgelopen jaar was dat nog rond de 90.000 euro. Het doel is dit jaar om in de Hof van Twente allerlei instanties te steunen die zich inzetten voor bewegen op diverse vlakken. Bij de laatste stop in Delden waren er al diverse goede doelen in de Hof verblijdt met een geldbedrag van de Elastiekenkoers. Daarover later meer op Wegdamnieuws.