De Hof, daar zit muziek in!

Op dinsdag 29 januari organiseerde CuBaHof een feestelijke afsluiting voor alle basisscholen van Hof van Twente om het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) af te sluiten, natuurlijk gold dit ook voor de Petrusschool. In Theater de Reggehof komen de deelnemers bij elkaar voor een inspirerende lezing van Suzan Lutke, muzikant en onderwijskundige n.a.v. het boek ‘Leren van Kunst’. De scholen ontvingen allemaal een oorkonde voor deskundigheidsbevordering muziek, deze wordt uitgereikt door de wethouder Kunst en Cultuur Harry Scholten. Het CmK-project wordt mede mogelijk gemaakt door Rijnbrink, de Gemeente Hof van Twente en de Provincie Overijssel.
Het project ‘De Hof, daar zit muziek in!’ heeft vier jaar lang gedraaid op alle 19 basisscholen in Hof van Twente. Elke school heeft in deze periode begeleiding gehad van een muziekcoach van de Muziekschool Hof van Twente. Hierdoor krijgen de leerlingen nu meer en beter muziekonderwijs dat wordt gegeven door de eigen leerkracht en/of muziekdocent. Met dit project is er wederom te zien dat de unieke samenwerking in Hof van Twente tussen scholen én het culturele veld een positieve uitwerking heeft.
Stichting CuBaHof is een samenwerkingsverband tussen de basisscholen en culturele instellingen in  Hof van Twente. De stichting draagt zorg voor het culturele aanbod voor alle scholen in de gemeente. De CuBaHof verzorgt jaarlijks voor alle basisschoolgroepen (ruim 2800 kinderen op 19 basisscholen) een afwisselend cultureel programma op het gebied van cultureel erfgoed, dans, literatuur, muziek, theater, audiovisuele en beeldende kunst. Binnen CuBaHof is een cultuurcoach  aangesteld die de activiteiten, samen met de scholen en instellingen, tot stand brengt.
 
Benieuwd wat CubaHof allemaal nog meer doet? Neem een kijkje op de site: www.cubahof.nl