De Kievit: Veelzijdige aandacht ook voor de Seniorenvoet

Bas Meijer en Roeland Vonkeman

Woensdagmiddag bracht een kleine groep Senioren een bezoek aan het voetencentrum De Kievit in Hengelo. Dit prachtige moderne bedrijf valt meteen op bij het binnenrijden van Hengelo en is vooral bekend geworden als een startup van onze oud-plaatsgenoot Ed Wender, samen met Roeland Vonkeman.

Roeland Vonkeman
Het was oud Wegdammer Roeland die de Senioren ontving met een kop koffie en een Hengeveldse lekkernij van zijn oud-buurman-bakker. In een enthousiast verhaal vertelde Roeland de ontstaansgeschiedenis van de zaak waarin hijzelf vanaf de start verantwoordelijk was en is voor personeel, de bedrijfsstijl en marketing.

Klein beginnen, groot dromen, maar met altijd aandacht voor de mens en de kwaliteit op de eerste plaats. De zaak liep als een trein en het leidde ertoe dat in de loop van de afgelopen jaren vele passende bedrijfjes toegevoegd konden worden aan hun eigen nieuweling. Niet voor niets werken er momenteel zo’n 800 vooral jonge gedreven mensen in deze zaak, verspreid over heel Nederland.

Nieuwe baas
Maar de ambitie reikt verder. Europa is nu het nieuwe doel. Ed zelf heeft zijn taak als kartrekker overgedragen aan een collega en maakt geen deel meer uit van de directie.
Nieuwe baas Bas Meijer deed vervolgens uit de doeken hoe hij vooral bezig is om de nieuwe medische inzichten te integreren in hun werkwijze, waarbij contacten gelegd zijn met opleidingsinstituten in binnen en buitenland.

Tot slot
Tot slot kwamen enkele specialisten van De Kievit uitleggen wat hun bijdrage in het geheel is. Hoe ontstaat aangepast schoeisel, wat doet een medisch pedicure, welke zijn de beste wandelschoenen.

De Kievit met al zijn betrokken bedrijven en vestigingen en in het bijzonder met al hun zorgverleners maken dat de Nederlander blijvend vlot uit de voeten kan.