DE KONINGSDAG GINCANA, fiets- en wandeltocht voor iedereen

In deze onzekere tijden heeft de redactie van Wegdam Nieuws een aangename verrassing in petto voor alle Wegdammers. Om de Koningsdag aanstaande maandag wat op te fleuren en op een leuke manier door te komen, heeft WN een zogenaamde Gincana op poten gezet. Dat is een tocht per auto, fiets, brommer, te voet of anderszins. Wij kozen voor een gecombineerde fiets- en wandeltocht. Het gaat er bij een Gincana om dat je geniet van de regio waar je doorheen komt, dat je het gezellig hebt samen en daarbij kun je onderweg ook nog wat punten scoren. Degenen die dat het beste gedaan hebben, winnen een mooie prijs. Ook zal hier en daar tijdens de tocht voor een versnapering gezorgd worden. Naderhand is er bij bistro de Kolenbrander een mogelijkheid voor een afhaalmenu, zie de foto onder aan dit artikel.
Wat zijn de spelregels?
= Ivm corona kun je meedoen als individu, als duo of als gezin.
= Je moet je van tevoren aanmelden bij redactie@wegdamnieuws.nl Dat kan tot maandagochtend 10 uur. De inschrijving is gratis.
= De Koningsdag Gincana vindt  maandag plaats tussen 11 en 15 uur. Je krijgt nadat je je hebt opgegeven van ons tijdstippen op waartussen je kunt vertrekken. Bijvoorbeeld tussen 11 en 12 of tussen 2 en 3. Dat doen we ook ivm corona. Er moet spreiding zijn van de deelnemers.
= Het startpunt is bij de ingang van De Marke. De routebeschrijving met wat vragen en opdrachtjes en een antwoordformulier dat na afloop ingeleverd moet worden, ontvang je via de mail.
= Je hoeft onderweg geen haast te maken. Je mag gerust even de tijd nemen om te rusten of om even rond te kijken. Je krijgt overigens wel een tijd op dat het antwoordenformulier uiterlijk ingeleverd moet worden.
= Zorg wel dat je met een goede fiets op pad gaat.
= Fiets of wandel niet te dicht op andere deelnemers.
= Zorg dat minstens één teamlid een goede telefoon bij zich heeft.
= Zorg ook dat je een pen bij je hebt.
= Neem wat contant geld mee voor het betalen van de versnaperingen onderweg.
= Bij terugkomst deponeer je voor de opgegeven tijd het antwoordenformulier in de brievenbus van het adres PASTOOR KORMELINKSTRAAT 2. 
= Dinsdag hoor je dan de eindstand van de Koningsdag Gincana. Ook zal die uitslag vermeld worden op Wegdam Nieuws.